Η Huawei έχει βάλει στόχο την πρώτη θέση στα Smartphones

Αποστολή στο Παρίσι: Γ. Κουρκουτάς

Βρεθήκαμε στο Παρίσι προσκεκλημένοι της Huawei για να παρακολουθήσουμε τη πρώτη εμφάνιση του κορυφαίου Smartphone της κινεζικής εταιρείας η οποία πλέον τα βάζει στα ίσια με Apple και Samsung, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με την εικόνα, και επίσης βάζει στόχο τη δεύτερη θέση σε παγκόσμιο επίπεδο για το 2018 ή τις αρχές του 2019 και τη πρώτη αμέσως μετά όπως ανέφερε ο Richard Yu στην παρουσίαση της νέας διαφημιστικής καμπάνιας και συνεργασίας της Huawei με την Gal Cadot.

1.400 δημοσιογράφοι απ΄όλο τον κόσμο βρεθήκαμε στο κατάμεστο και εντυπωσιακό Grand Palais για να παρακολουθήσουμε την ομιλία του Richard Yu, CEO της Huawei Consumer Business Group o οποίος δεν άφησε σε "χλωρό κλαρί" iPhone και S9 μια οι συγκρίσεις υπέρ του P20 κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ήταν δεκάδες, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με την κάμερα του P20 Pro.


Είναι ξεκάθαρο ότι η Huawei έχει βάλει στόχο, πέρα από τη πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη Smartphones, να γίνει τεχνολογικός ηγέτης ειδικά σε ότι έχει να κάνει με την φωτογραφία και την Τεχνητή Νοημοσύνη μια και έχει ανοίξει την πλατφόρμα με τα κατάλληλα API σε όλους τους ενδιαφερόμενους για να παρουσιάσουν εφαρμογές όπως η οπτική αναζήτηση προϊόντων και η άμεση αγορά τους στην Amazon, την υλοποίηση οπτικών εφέ από γνωστούς καλλιτέχνες σε πραγματικό χρόνο μέσω της εφαρμογής της Prisma, την χρήση του ARCore της Google για εφαρμογές AR αλλά και την χρησιμοποίηση του επεξεργαστή τεχνητής νοημοσύνης του Kirin 970 από το Android 8.1 για τον εμπλουτισμό και την βελτίωση εφαρμογών όπως τα μηνύματα.


Ο Richard Yu στη βραδινή εκδήλωση ανέφερε ότι υπάρχει μόνο ένα KPI για εκείνον: η εξαιρετική εμπειρία των χρηστών και ικανοποίησή τους. Αυτό επαναλάμβαναν και στην συνέντευξη που έδωσαν οι υπεύθυνοι marketing για το Software και ανάπτυξης AI, ότι δηλαδή ο στόχος είναι οι συσκευές της Huawei να γίνουν πολύ φιλικές, χρηστικές και να αποδίδουν τα μέγιστα, ανάλογα το μοντέλο, στις εφαρμογές που χρησιμοποιούν καθημερινά οι χρήστες.

Η κάμερα είναι ξεκάθαρα μέσα σε αυτές αν κρίνουμε από το εντυπωσιακό P20 Prο στο οποίο η Huawei απλά έκανε άλματα εξέλιξης! Επίσης ανέφεραν τα βήματα που κάνει στη Τεχνητή Νοημοσύνη η Huawei τα ακολουθούν ανταγωνιστές και ότι αυτό είναι καλό γιατί με αυτό το τρόπο θα εξελιχθεί η τεχνολογία και οι δυνατότητες που προσφέρουν τα Smartphones στους χρήστες τους.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα ανοίξει app store στην Ευρώπη το οποίο θα ειδικεύεται στις εφαρμογές τρίτων που θα εκμεταλλεύονται την Τεχνητή Νοημοσύνη ενώ μας έδειξαν και μια πρωτότυπη εφαρμογή η οποία ελέγχει τα γραπτά μηνύματα των χρηστών και ακολούθως ψάχνει στο Internet αυτόματα για διάφορα σχετικά θέματα με λέξεις κλειδιά.


Εφαρμογές όπως μεταφράσεις, οπτική αναγνώριση του περιβάλλοντος και εμφάνιση διαφόρων πληροφοριών αλλά και οι ιδέες τρίτων μπορούν να εξελίξουν πραγματικά τα Smartphones μια και σε επίπεδο hardware όλα δείχνουν ότι φτάνουμε σε κάποια όρια με εξαίρεση την κάμερα και τον αποθηκευτικό χώρο.

Όπως προαναφέραμε στην κάμερα η Huawei αυτή τη φορά έκανε άλματα εξέλιξης μια και μαζί με την Leica έφτιαξαν ένα σύστημα 3 φακών το οποίο κέρδισε την υψηλότερη βαθμολογία στις δόκιμες του DXO Mark, και με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο Samsung Galaxy S9, το οποίο έχει καταπληκτική κάμερα.

Προσφέρει οπτικό ζουμ 3x και υψηλής ποιότητας ψηφιακό 5x, αλλά το εντυπωσιακό στην υπόθεση είναι ότι το interface της κάμερας έχει γίνει πολύ απλό, με τον χρήστη να έχει μόνο τις βασικές επιλογές φωτογραφιών αλλά και να υποβοηθείται από διάφορα φωτογραφικά συστήματα και τεχνολογίες, και ειδικά από Τεχνητή Νοημοσύνη, ώστε ακόμα και ο αρχάριος χρήστης να μπορεί να βγάλει φωτογραφίες επαγγελματικού επιπέδου ακόμα και με ελάχιστο φως. Υπάρχουν 19 mode φωτογραφιών και πάνω από 500 σενάρια τα οποία εφαρμόζονται ανάλογα τις περιστάσεις από τη συσκευή αυτόματα...


emea.gr



Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα