ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

H Aegean «απογειώθηκε» το 2017

Άκρως δυναμικές επιδόσεις παρουσίασε το 2017 η Αegean, χάρη στην ισχυρή ζήτηση για ταξίδια στο εξωτερικό. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών παρουσίασε αύξηση 11% στα 1,127 δισ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά κέρδη (ΕΒΙΤDA) ήταν 56% υψηλότερα σε σχέση με το 2016, στα 120 εκατ. ευρώ. 

Τα καθαρά κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν 66% στα 85,8 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους έκαναν «άλμα» 87% στα 60,4 εκατ. ευρώ. 

Η επιβατική κίνηση

Η επιβατική κίνηση αυξήθηκε 6% στα 13,2 εκατ. επιβάτες. Η κίνηση εξωτερικού σημείωσε άνοδο 9% στα 7,3 εκατ. επιβάτες και ήταν ο μοχλός ανάπτυξης της εταιρείας. Σημειώνεται δε ότι κατά την εξαγορά της Olympic Air το 2013, η αθροιστική κίνηση εξωτερικού των δύο εταιρειών ήταν μόλις 4,3 εκατομμύρια.

Στο δίκτυο εσωτερικού η επιβατική κίνηση αυξήθηκε 3% στα 5,9 εκ. επιβάτες. Τη ζήτηση στήριξαν η λειτουργία διασύνδεσης του κόμβου της Αθήνας για επισκέπτες προς μικρά και μεγάλα νησιά και οι χαμηλότεροι ναύλοι. 

Όπως εξηγεί η εταιρεία, η αύξηση των επιβατών και του αποτελέσματος, παρά το σταθερό αριθμό πτήσεων, προήλθε κυρίως από τη βελτίωση στη διαχείριση του δικτύου, με τη μέση πληρότητα να φτάνει στο 83,2%, παρά την έντονη εποχικότητα της ζήτησης, από 77,4% το προηγούμενο έτος.

Οι λειτουργικές ροές 

Οι καθαρές λειτουργικές ροές υπερδιπλασιάστηκαν σε 120 εκατ. ευρώ από 59,7 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ τα ταμιακά διαθέσιμα και ισοδύναμα διαμορφώθηκαν στα τέλη του 2017 στα 307,4 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι κατά το 2017 ολοκληρώθηκε η τμηματική καταβολή του τιμήματος εξαγοράς της Olympic Air.
kerdos.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα


                                                                 

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]