ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

Η μεγάλη θερμοκοιτίδα της Πάτρας

Η Αχαϊκή πρωτεύουσα λόγω και του Πανεπιστημίου αλλά και του Επιστημονικού Πάρκου της λειτουργεί ως μια εν δυνάμει θερμοκοιτίδα για νέες επιχειρηματικές ιδέες. Εξ αυτού του λόγου η Πάτρα διαθέτει ένα ενεργό και υψηλών προδιαγραφών οικοσύστημα. Στο πλαίσιο αυτό φορείς της πόλης όπως το Επιμελητήριο Αχαΐας, το Mindspace, το Orange Grove Patras, το Pos4Work αλλά και το PatrasIQ συνδιοργανώνουν με την Εθνική Τράπεζα – πρόγραμμα NBG Bysiness Seeds- την τριήμερη εκδήλωση Match and Develop a Start-up (16-18 Μαρτίου 2018 στο Επιμελητήριο Αχαΐας, Mιχαλακοπούλου 58).

Σκοπός της εκδήλωσης, σύμφωνα με τους διοργανωτές, είναι να παρέχει στους συμμετέχοντες τη γνώση, τα απαραίτητα εργαλεία και τις στρατηγικές που απαιτούνται μέσα από:

• Mentoring από στελέχη επιτυχημένων startups (που έχουν ήδη λάβει χρηματοδότηση ή έχουν έσοδα) και από στελέχη της αγοράς με μεγάλη εμπειρία σε θέματα επιχειρηματικότητας.

• Εξιδεικευμένα workshop σε νομικά θέματα σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα και την κατοχύρωση ιδέας καθώς και σε θέματα ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων και σε θέματα business analytics.

• Workshops σε θέματα ενδιαφέροντος που τους αφορούν άμεσα όπως: Mockup design, UI/UX, Pitching.

Για τις ομάδες σε πιο αρχικό στάδιο θα δοθεί στήριξη για την:

• Ανάπτυξη του επιχειρηματικού μοντέλου με τη βοήθεια ειδικών μεντόρων (mentoring sessions), χρησιμοποιώντας τη μεθοδολογία του καμβά επιχειρηματικού σχεδίου (business model Canvas).

• Κατανόηση της έννοιας της οικοδόμησης μιας ομάδας εργασίας και πιθανή ενίσχυσή της με νέα μέλη.

• Υποστήριξη στην ανάπτυξη ενός mockup της επιχειρηματικής τους ιδέας και ικανοτήτων παρουσίασης (pitching).

Την Κυριακή 18 Μαρτίου οι επιχειρηματικές ιδέες θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια παρουσίασης και θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή. Η καλύτερη ιδέα που θα αναδειχθεί θα επιβραβευθεί με απευθείας συμμετοχή της στη Β' Φάση του επόμενου Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Τράπεζας και με tablet. Σε επιλεγμένες ομάδες θα δοθούν δωρεάν υπηρεσίες Amazon και Apifon.

Την εκδήλωση υποστηρίζουν με την παρουσία τους στελέχη της Microsoft, της Saint Startup, της PWC, της εταιρείας Census, της δικηγορικής εταιρίας Λαμπαδάριος και Συνεργάτες.

Επίσης θα παραστούν στελέχη του Unifund και του Metavallon. Το catering είναι χορηγία του Delivery.gr.

Με την επιστημονική υποστήριξη του Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του ΟΠΑ»newmoney.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα


ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]