Επιστρέφουν οι αεροπορικές εταιρείες στο Αεροδρόμιο Μακεδονία


Από τις 6 σήμερα το πρωί επέστρεψε κανονικά σε λειτουργία ο διάδρομος προσαπογειώσεων 16/34 του αεροδρομίου Μακεδονία, όπου πραγματοποιούνταν εργασίες τους τελευταίους τρεις μήνες προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις αεροπορικές μετακινήσεις από και προς τη Θεσσαλονίκη.

Όπως τόνισε o υπεύθυνος Επικοινωνίας της Fraport, Γιάννης Παπάζογλου, η έναρξη των προσγειώσεων και απογειώσεων και πάλι στον διάδρομο 16/34 πραγματοποιήθηκε χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Ούτως ή άλλως στην επιτυχή ολοκλήρωση της μετάβασης από τον τροχόδρομο στον κύριο διάδρομο συνεπικούρησε και ο ανοιξιάτικος καιρός, που επικρατεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) είχε ειδοποιήσει σχετικά τις αεροπορικές εταιρείες που εκτελούν πτήσεις από και προς Θεσσαλονίκη.

Ήδη οι εταιρείες Easy Jet, German Wings και Wizz Air, που είχαν σταματήσει να πετάνε από και προς τη Θεσσαλονίκη από τέλος Νοεμβρίου ανακοίνωσαν την επιστροφή τους στο αεροδρόμιο Μακεδονία. Συγκεκριμένα, η Wizz Air θα ξεκινήσει πτήσεις από 10 Μαρτίου, ενώ οι Easy Jet και German Wings από τις 25 Μαρτίου.



Εργασίες ανακαίνισης του τερματικού σταθμού

Πλέον, η Fraport εστιάζει στην καλύτερη προετοιμασία του αεροδρομίου για τη θερινή σεζόν προχωρώντας σε εργασίες ανακαίνισης του τερματικού σταθμού. Σύμφωνα με τον κ.Παπάζογλου, έμφαση θα δοθεί στη βελτίωση της κατάστασης που επικρατεί στις πύλες ελέγχου αποσκευών και επιβατών με την τοποθέτηση επιπλέον μηχανημάτων και την αναδιοργάνωση του χώρου, ώστε να επιταχυνθούν οι ρυθμοί. Οι αλλαγές αυτές θα ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Επίσης, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες επέκτασης του τερματικού σταθμού, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες από ειδικευμένα συνεργεία του στρατού για τυχόν βόμβες από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μόλις ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη έρευνα, θα προχωρήσει η θεμελίωση το κτήριο του νέου τερματικού.


Πηγή: voria.gr



Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα