Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο: Νέα, πρωτοποριακά προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών

Με την ανακοίνωση των νέων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) επιβεβαιώνει για ακόμα μία φορά το χαρακτηρισμό του ως ένα τεχνολογικά και εκπαιδευτικά πρωτοπόρο ακαδημαϊκό ίδρυμα, με ακούραστη διάθεση για περαιτέρω βελτίωση και ανάπτυξη. 

Τα νέα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΕΑΠ, τα οποία σχεδιάστηκαν από κορυφαίες Ακαδημαϊκές Επιτροπές, απαντούν στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της εποχής και αποβλέπουν στην κατάρτιση επαγγελματιών με υψηλού επιπέδου γνώσεις και εφαρμοσμένη πρακτική εμπειρία που θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη στην οικονομία και την κοινωνία εν γένει. 

Πιο συγκεκριμένα, στο εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018, οι υποψήφιοι ​φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εξειδικευμένα προγράμματα στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης, της επικοινωνίας και των οικονομικών. Οι προσφερόμενοι μεταπτυχιακοί τίτλοι διαμορφώνονται ως εξής: 

- Δημόσια Ιστορία

​​Επαγγελματίες μουσείων ή άλλων πολιτιστικών ιδρυμάτων, έχουν τη δυνατότητα να εντρυφήσουν στις ιδιαιτερότητες των νέων μορφών παραγωγής ιστορικής γνώσης και κουλτούρας και να προετοιμαστούν επιστημονικά και πρακτικά για επαγγέλματα σε σχετικούς κλάδους. 

-Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία

Το​ εν λόγω​ πρόγραμμα παρέχει ακαδημαϊκή και πρακτική γνώση με στόχο να δημιουργήσει στελέχη που θα έχουν τα εφόδια να εργαστούν σε επιχειρήσεις κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, να παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες ή να στελεχώσουν την τοπική, περιφερειακή και κεντρική διοίκηση και τις σχετικές δομές υποστήριξης.

-Σύγχρονες Τάσεις στην Ανάλυση και τη Διδασκαλία της Νέας Ελληνικής Γλώσσας

Εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν γνώσεις, δεξιότητες και εμπειρία που θα τους επιτρέψουν να αναθεωρήσουν και να επικαιροποιήσουν τις απόψεις τους για τη φύση της ελληνικής γλώσσας, την ιστορία της, τη σχέση της με προηγούμενες μορφές της, το σχολικό και το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον, τους τρόπους διδασκαλίας κ.ο.κ.

- Language Education for Refugees and Migrants

Το πρόγραμμα αφορά εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας ή άλλους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να καλλιεργήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους στη διδασκαλία του γλωσσικού μαθήματος σε διάφορες γλώσσες. 

​Οι φοιτητές θα αναπτύξουν νέους γλωσσικούς και πολιτισμικούς πόρους που, στη συνέχεια, θα μπορούν να τους αξιοποιήσουν σε συγκεκριμένα τυπικά και μη- εκπαιδευτικά πλαίσια.

-Αθλητικές Σπουδές: Κοινωνιολογία, Ιστορία, Ανθρωπολογία

​Το πρόγραμμα προσφέρει εξειδικευμένη γνώση πάνω σε ζητήματα κοινωνιολογίας, κοινωνικής και πολιτισμικής ιστορίας, ανθρωπολογίας και πολιτισμικών σπουδών του αθλητισμού και της σωματικής αγωγής.

​· Δημιουργική Γραφή

Στόχος του προγράμματος, η εξειδίκευση στελεχών της εκπαίδευσης με σκοπό την ανάπτυξη προγραμμάτων διδασκαλίας της λογοτεχνίας, καθώς και δημιουργικής παραγωγής του ελληνικού λόγου και δημιουργικής παραγωγής του ελληνικού λόγου.

​· Διαχείριση Γήρανσης και Χρόνιων Νοσημάτων

​Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πτυχιούχους AEI και ΤΕΙ από ένα ευρύ πεδίο επιστημών υγείας και εστιάζει στον εφοδιασμό των αποφοίτων με τις απαραίτητες γνώσεις σχετικά με τις σύγχρονες εξελίξεις στην πρόληψη, την παροχή υπηρεσιών φροντίδας υγείας, την υποστήριξη και την αποκατάσταση ευπαθών ομάδων, όπως η Τρίτη ηλικία και οι χρόνιοι ασθενείς, με απώτερο στόχο την προαγωγή της υγείας και της ποιότητας της ζωής των πασχόντων.

· Σύγχρονες Δημοσιογραφικές Σπουδές

​Το πρόγραμμα προσφέρει τα απαραίτητα εφόδια και τις δεξιότητες για την ολοκληρωμένη και κριτική κατανόηση του ρόλου και της εφαρμοσμένης άσκησης της δημοσιογραφίας στο σύγχρονο κόσμο, καθώς και την εκπαίδευση στις επαγγελματικές δεξιότητες και τεχνικές που απαιτούνται για την αποτελεσματική χρήση των νέων, ​ψηφιακών μέσων επικοινωνίας.

Κοινό γνώρισμα όλων των προγραμμάτων αποτελεί το εξαίρετο ακαδημαϊκό επίπεδο και η ευελιξία στον τρόπο παρακολούθησης. Διατηρώντας για ακόμα μία χρονιά τα πρωτεία ως το σημαντικότερο Δημόσιο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στην ανοικτή και εξ'αποστάσεως τριτοβάθμια εκπαίδευση, το ΕΑΠ αξιοποιεί διαδικτυακές υποδομές και ψηφιακές πρακτικές εκπαίδευσης μέσα από τη νέα πλατφόρμα courses.eap.gr και παρέχει επιπλέον τη δυνατότητα "συναντήσεων" μέσω Τηλε-ΟΣΣ (Ομάδικές Συμβουλευτικές Συναντήσεις). Με τις παροχές αυτές, το ΕΑΠ δίνει τη δυνατότητα σε ενδιαφερόμενους από κάθε γωνιά του κόσμου να παρακολουθήσουν τα προγράμματα του.

Η οργάνωση των μεταπτυχιακών προγραμμάτων γίνεται πλέον σε εξαμηνιαίες θεματικές, έναντι του παλαιότερου ετήσιου τρόπου οργάνωσης ενοτήτων, και η βάση προγραμματισμού τους είναι οι ευρωπαϊκές πιστωτικές μονάδες ​ECTS. ​

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για φοίτηση στα παραπάνω προγράμματα είναι ανοικτή έως τις 15 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 15:00. 

​Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτική παρουσίαση των προγραμμάτων, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επισκεφθούν τη σελίδα: 


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα