Ξεκινά ο εκσυγχρονισμός των λουτρών της λίμνης Καϊάφα

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί η πρόσκληση του ΕΣΠΑ, για τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και δικτύων υποδομών της περιοχής γύρω από τη λίμνη Καϊάφα.

Τη σχετική απόφαση έχει υπογράψει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης και το έργο αφορά στο Συγκρότημα Ιαματικής Πηγής (Λουτρά) Καϊάφα Ηλείας, το οποίο περιλαμβάνει ιαματικές πηγές και εγκαταστάσεις εξυπηρέτησής τους και ένα ευρύτερο φυσικό περιβάλλον μεγάλης οικολογικής και αισθητικής αξίας, με σπάνια βιοποικιλότητα, που εκτείνεται έως τη θάλασσα.

Υπενθυμίζεται ότι το Συγκρότημα Ιαματικής Πηγής (Λουτρά) Καϊάφα Ηλείας αποτελεί ένα σπάνιο συνδυασμό αρχαιολογικού μνημείου που περιλαμβάνει τις ιαματικές πηγές των Σπηλαίων των Ανυγρίδων Νυμφών και ένα ευρύτερο φυσικό περιβάλλον μεγάλης οικολογικής και αισθητικής αξίας, με σπάνια βιοποικιλότητα. 

Στο πλαίσιο της Πράξης

«Εκσυγχρονισμός υφιστάμενων εγκαταστάσεων και δικτύων υποδομών περιοχής λίμνης Καϊάφα» θα υλοποιηθούν παρεμβάσεις εξυγίανσης των ιαματικών υδάτων, αποκατάστασης και ανάδειξης των σπηλαίων των Ανυγρίδων Νυμφών και εκσυγχρονισμού των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και δικτύων υποδομών της περιοχής λίμνης Καϊάφα με στόχο τη βελτίωση των υφιστάμενων δημόσιων υποδομών, την προστασία και ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού κεφαλαίου και την ανάπτυξη τουοικοτουρισμού.

Η υλοποίηση της Πράξης για την οικοανάπτυξη της περιοχής της λίμνης Καϊάφα θα αποτελεί χώρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης με δραστηριότητες που εντάσσονται σε ένα φυσικό περιβάλλον με ιστορικό και πολιτισμικό χαρακτήρα. Η Πράξη θα πρέπει να λειτουργήσει ως πρότυπο για όλη την χώρα στον τομέα του οικοτουρισμού, καθώς και παράδειγμα επίδειξης καινοτόμων τεχνικών λύσεων στην κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης. Η περιοχή επέμβασης καταλαμβάνει επιφάνεια που ανέρχεται σε 120.868,58 τ.μ.

Ειδικότερα, οι στόχοι της Πράξης είναι:

- Η ανάδειξη και αξιοποίηση της περιβαλλοντικής αξίας της περιοχής με ανάπτυξη ήπιων δραστηριοτήτων για ελεύθερη πρόσβαση και οργανωμένη ήπια χρήση των χώρων της από όλους τους επισκέπτες της περιοχής, με ιδιαίτερη μέριμνα για την εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ.

- Η διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της περιοχής. (Στην υποδοχή των επισκεπτών της λίμνης Καϊάφα δεν θα υπάρχει κάποιο εισιτήριο εισόδου για τον επισκέπτη, παρά μόνο θα του παρέχεται ενημερωτικό φυλλάδιο με όλες τις προσφερόμενες υπηρεσίες και δραστηριότητες των εγκαταστάσεων της λίμνης)

- Η διαμόρφωση του Καϊάφα σε προορισμό πρασίνου, οικολογίας, περιβαλλοντικής επιμόρφωσης και αναψυχής.

- Η δημιουργία ισχυρής οικοτουριστικής ταυτότητας αυξάνοντας την ποιότητα εμπειρίας και θετικών συναισθημάτων των επισκεπτών από την ανάδειξη της αισθητικής ποιότητας του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής.



newmoney.gr



Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα