ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

Το κρυπτονόμισμα που ξεκίνησε ως παρωδία και έφτασε να αξίζει πάνω από $1 δισ.

Ενδεικτική της "κρυπτο-μανίας" είναι η περίπτωση του Dogecoin: Πρόκειται για ένα ψηφιακό νόμισμα - παρωδία που πήρε το όνομά του από ένα meme στο Ίντερνετ και το οποίο έχει φτάσει να έχει κεφαλαιοποίηση άνω του 1 δισ. δολ., με τον δημιουργό του μάλιστα να εκφράζει σήμερα τις ανησυχίες του για τη διάδοση του κρυπτονομίσματος. 

Σύμφωνα με στοιχεία από το CoinMarketCap, η κεφαλαιοποίηση του Dogecoin βρίσκεται στα επίπεδα του 1,186 δισ. δολ., με την τιμή του στα 0,010533 δολάρια. 

Τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με το CNBC, το ψηφιακό νόμισμα γνώρισε "άλμα" 400% και στα τέλη του Δεκεμβρίου κατάφερε να αγγίξει για λίγο τα 0,0107 δολάρια. 

Το Dogecoin είναι ένα παράδειγμα των altcoins, των κρυπτονομισμάτων που έκαναν την εμφάνισή τους μετά από το Bitcoin και αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση στους επενδυτές, οι οποίοι αναζητούν ευκαιρίες για να επωφεληθούν από αυτήν την φρενίτιδα γύρω από τα κρυπτονομίσματα. Μεταξύ των πιο γνωστών altcoins είναι το Ethereum που χθες ξεπέρασε, για πρώτη φορά, τα 1.000 δολάρια, έχοντας ενισχυθεί κατά 35.000% τον τελευταίο χρόνο. 

Το Dogecoin δημιουργήθηκε το 2013 με έμπνευση από το meme του Διαδικτύου που έκανε την εμφάνισή του το 2010. Οι δημιουργοί του έκαναν λόγο για ένα "διαδικτυακό νόμισμα" που θα επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν χρήματα εύκολα και online.

Πάντως, ο δημιουργός του, Jackson Palmer, ο οποίος έχει αποχωρήσει από την ομάδα ήδη από το 2015, εξέφρασε τις ανησυχίες του μιλώντας στο CoinDesk. Συγκεκριμένα, παρατήρησε πως η τιμή του Dogecoin καταγράφει "άλμα", ακόμη και εάν το project δεν έχει κυκλοφορήσει ενημερωμένη έκδοση του λογισμικού του, εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια.
capital.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα


                                                                 

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]