HP: Εξαγοράζει για $1,05 δισ. τη μονάδα εκτυπωτών της Samsung

Η Hewlett Packard ανακοίνωσε σήμερα ότι προχωρά στην εξαγορά της μονάδας εκτυπωτών της Samsung Electronics, σε ένα deal που αποτιμάται στο 1,05 δισ. δολ.

Η απόκτηση της μονάδας θα επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο της κατασκευάστριας εκτυπωτών και προσωπικών υπολογιστών HP και θα οδηγήσει σε ανακατατάξεις την αγορά φωτοαντιγραφικών Α3 ύψους 55 δισ. δολ. με πολυλειτουργικούς εκτυπωτές, εύκολους στη χρήση, αλλά με την ίδια υψηλή επίδοση με τα φωτοαντιγραφικά, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

«Καθώς πυροδοτούμε μια αναγέννηση στον κόσμο της εκτύπωσης, είμαστε ενθουσιασμένοι που θα ενώσουμε τα καλύτερα και λαμπρότερα ταλέντα αυτής της βιομηχανίας», ανέφερε ο πρόεδρος και CEO της HP, Dion Weisler. «Μαζί, θα οικοδομήσουμε μια ηγεσία στον τομέα των εκτυπωτών, θα επιταχύνουμε τη στρατηγική μας, θα φέρουμε ανακατατάξεις με νέες ευκαιρίες στην αγορά και θα παρέχουμε στους πελάτες και τους συνεργάτες μας μοναδικές, πρωτοποριακές λύσεις στην εκτύπωση».
Η εξαγορά είχε ανακοινωθεί για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2016.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η HP θα έχει πρόσβαση σε πάνω από 6.500 πατέντες της Samsung και σε μια εργατική δύναμη σχεδόν 1,300 ερευνητών και μηχανικών που είναι ειδικοί στην τεχνολογία λέιζερ, στα ηλεκτρονικά είδη απεικόνισης και στα αξεσουάρ.
Από την πλευρά της η Samsung, θα πραγματοποιήσει επενδύσεις σε μετοχές αξίας από 100 έως 300 εκατ. δολ. στην HP μέσω εξαγορών ανοικτής αγοράς.



newmoney.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα