Νέο ρεκόρ χρηστών για το Facebook- Έσπασε ξανά το «φράγμα» των δύο δισεκατομμυρίων

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο συνεχίζει να σπάσει το Facebook. Οι μηνιαίοι χρήστες της δημοφιλούς ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης έφτασαν τα 2,07 δισεκατομμύρια, σπάζοντας ξανά το «φράγμα» των δύο δισεκατομμυρίων. Πρόκειται για μία αύξηση 16% σε σχέση με τη συγκρίσιμη περσινή περίοδο.

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν για το τρίτο τρίμηνο χρήσης του 2017, τα κέρδη της εταιρείας ανήλθαν στα 4,71 δισεκατομμύρια δολάρια για το διάστημα αυτό, καταγράφοντας αύξηση 79% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016, , ξεπερνώντας ακόμη και τις εκτιμήσεις αναλυτών και επενδυτών. Ως αποτέλεσμα, η μετοχή του διαδικτυακού κολοσσού «εκτοξεύτηκε» κατά τη διάρκεια των συναλλαγών της Τετάρτης, αγγίζοντας τα επίπεδα-ρεκόρ των 183 δολααρίων! Συνολικά, η μετοχή του Facebook έχει καταγράψει κέρδη 60% εντός του 2017.

Τα έσοδα του Facebook έφθασαν τα 10,33 δισεκατομμύρια δολάρια στο τρίτο τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση 47% σε σχέση με πέρυσι. Το σύνολο σχεδόν των εσόδων προέρχεται από τις διαφημίσεις και μάλιστα, το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών από τις online διαφημίσεις. Συγκεκριμένα, τα διαφημιστικά έσοδα τρίτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 49% και διαμορφώθηκαν στα 10,14 δισ. δολάρια και, από αυτά, το 88% αφορούσε διαφημίσεις σε κινητές συσκευές. Είχαν προηγηθεί αυξήσεις των διαφημιστικών εσόδων κατά 47% στο δεύτερο τρίμηνο φέτος και κατά 51% στο πρώτο. Και αυτό παρόλο που η μέση τιμή της διαφήμισης έχει αυξηθεί κατά 35% μέσα σε ένα έτος.

«Η κοινότητά μας συνεχίζει να μεγαλώνει και οι δουλειές μας τα πάνε καλά. Αλλά τίποτε από αυτά δεν έχει σημασία, αν οι υπηρεσίες μας χρησιμοποιούνται με τρόπους που δεν φέρνουν τους ανθρώπους κοντά. Το εννοούμε σοβαρά, όταν λέμε ότι θα αποτρέψουμε τις καταχρήσεις στις πλατφόρμες μας. Επενδύουμε τόσο πολύ στην ασφάλεια, που αυτό θα έχει επίπτωση στη μελλοντική κερδοφορία μας. Η προστασία της κοινότητάς μας είναι πιο σημαντική από τη μεγιστοποίηση των κερδών μας» δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας του.


enikonomia.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα