ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

Στη «Διαύγεια» ο διαγωνισμός για την εκμίσθωση του Χιονοδρομικού 3- 5 Πηγάδια στο Βέρμιο

Της Στεφανίας Σούκη

Στη «Διαύγεια» αναρτήθηκε η διακήρυξη της πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση του χιονοδρομικού κέντρου 3- 5 Πηγάδια στο Βέρμιο της Νάουσας.

Ο δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας προκήρυξε τον διαγωνισμό για την παραχώρηση απλής χρήσης (εκμίσθωση) του Χιονοδρομικού Κέντρου «3-5 Πηγάδια» στο όρος Βέρμιο, ιδιοκτησίας του Δήμου Νάουσας για διάστημα έως την 30η Απριλίου του 2018. Το χιονοδρομικό βρίσκεται εντός δημοτικού δάσους ιδιοκτησίας του δήμου Νάουσας, σε υψόμετρο 1430- 2005μ.

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 27 Νοεμβρίου 2017, στο δημοτικό κατάστημα Νάουσας, ενώ το ελάχιστο όριο της πρώτης προσφοράς για τη διεξαγωγή της δημοπρασίας έχει οριστεί το ποσό των 25.000 ευρώ για την σαιζόν 2017-2018 (από την υπογραφή της σύμβασης έως 30η Απριλίου 2018) πλέον ολόκληρου του αναλογούντος ποσοστού χαρτοσήμου, καθώς και κάθε άλλο ισοδύναμο τέλος ή φόρος ισχύει ή που τυχόν θα θεσπιστεί.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο «3-5 Πηγάδια» απέχει 17 χλμ. από τη Νάουσα και διαθέτει πίστες για τουριστική και αθλητική χιονοδρομία, πίστες δρόμων αντοχής, μονοπάτια πορείας, ορειβασίας και γενικότερα συνθήκες κατάλληλες για χιονοδρομία και άλλες δραστηριότητες βουνού. Τη χειμερινή περίοδο (Δεκέμβριο-Απρίλιο) λειτουργούν 6 αναβατήρες, ενώ το χιονοδρομικό διαθέτει πλήρες σύστημα τεχνητής χιόνωσης, το οποίο εξασφαλίζει τεχνητό χιόνι στο μεγαλύτερο μέρος των πιστών. Ο διαγωνισμός θα γίνει με το σύστημα του ανοιχτού πλειοδοτικού διαγωνισμού με σφραγισμένες προσφορές.

Η προς εκμίσθωση έκταση του Χιονοδρομικού Κέντρου ανέρχεται σε 2.860 στρέμματα, ιδιοκτησίας κατά 100% του Δήμου Νάουσας, περιελθούσα σε αυτόν κατόπιν αγοράς των 4/5 όλου του δασικού κτήματος και παραχώρησης του 1/5 από το ελληνικό Δημόσιο. Στις κτιριακές εγκαταστάσεις, εντός της προς εκμίσθωση έκτασης, υφίστανται το ξενοδοχείο «ΠΗΓΑΔΙΑ», το σαλέ κορυφής, το καφέ-μπαρ «Lift Bar», καντίνες, καταφύγια, κατάστημα ενοικίασης σκι και σχολής σκι, εντευκτήριο δασκάλων, γραφείο Διεύθυνσης και ιατρείο εκδοτήριο εισιτηρίων κ.τ.λ..
  newmoney.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα


ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]