ClimateLaunchpad 2017: Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο ο μεγαλύτερος διαγωνισμός πράσινης ανάπτυξης παγκοσμίως

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε ο Παγκόσμιος Τελικός του ClimateLaunchpad 2017, ο οποίος πραγματοποιήθηκε την Τρίτη και την Τετάρτη, 17 και 18 Οκτωβρίου, στους Χαρουπόμυλους Λανίτη στη Λεμεσό. Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η Bio Alkanol Gel από την Κένυα, η οποία έλαβε χρηματικό έπαθλο €10.000. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η ομάδα ΜEDUSOIL από την Ελβετία, η οποία έλαβε €5.000, και η τρίτη θέση πήγε στην ομάδα Vienna Textile Lab από την Αυστρία, η οποία κέρδισε €2.500. Συνολικά δέκα ομάδες εξασφάλισαν την πολυπόθητη θέση στο πρόγραμμα επιτάχυνσης του Climate-KIC, το επιχειρηματικό «σχολείο» που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και την εμπορευματοποίηση των cleantech startups, με δυνατότητα διεκδίκησης χρηματοδότησης μέχρι €95.000.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε επάξια η “byeplastic”, η οποία παράγει βιοπλαστικά, η “Save Your Planet” με τη δημιουργία εκπαιδευτικών κινούμενων σχεδίων σε σχέση με το περιβάλλον και η “OceaniCO2” που ασχολείται με τον καθαρισμό λυμάτων πλοίων με ταυτόχρονη παραγωγή βιομάζας.

Η διήμερη εκδήλωση, η οποία φιλοξένησε πέραν των 550 ατόμων του επιχειρηματικού, επενδυτικού και ακαδημαϊκού χώρου από όλο τον κόσμο, έδωσε μια γεύση της πράσινης ανάπτυξης του μέλλοντος και των νέων τάσεων στην πράσινη επιχειρηματικότητα, ενώ παράλληλα παρουσίασε την επόμενη γενιά επιτυχημένων start-ups. Παρουσιάσειςφρέσκων, καινοτόμων και πολλά υποσχόμενων ιδεών από τα διαγωνιζόμενα start-ups, ομιλίες από καταξιωμένους επαγγελματίες, εξειδικευμένα εργαστήρια (expert workshops) και networking sessions, ήταν μόνο μερικά από αυτά που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι έδωσαν το παρών τους. Την απονομή των βραβείων στους νικητές έκανε η Εκτελεστική Διευθύντρια του Climate-KIC, Δρ. Kirsten Dunlop.

Ο Διαγωνισμός, που έχει ως επίκεντρο την επίλυση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, είναι ένα πρόγραμμα του Climate-KIC, του μεγαλύτερου δημόσιου και ιδιωτικού καινοτόμου συνεταιρισμού της Ευρώπης με στόχο τη διαχείριση και τον μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Φέτος, 964 start-ups από 35 χώρες υπέβαλαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες, και 105 από αυτές επιλέγηκαν για να διαγωνιστούν στον Παγκόσμιο Τελικό. Αρμόδιος φορέας για τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Τελικού στην Κύπρο ήταν η Chrysalis LEAP, η πρώτη κυπριακή πλατφόρμα επιτάχυνσης ιδεών, με συνδιοργανωτή τον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων (CIPA).

Μέγας χορηγός ήταν η Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM): «Είμαστε πραγματικά πολύ χαρούμενοι που έχουμε την ευκαιρία να βάλουμε κι εμείς το δικό μας λιθαράκι στην ανάπτυξη της πράσινης τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας. Φέτος, η συμμετοχή μας σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια έχει διπλή σημασία, αφού ο Παγκόσμιος Τελικός, ένα τόσο σημαντικό γεγονός, πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο, στρέφοντας τα βλέμματα της clean-tech κοινότητας στο νησί μας και αποδεικνύοντας ότι υπάρχει η δυνατότητα για εδραίωσή του ως ως επενδυτικός προορισμός. Επιπρόσθετα, είμαστε πολύ περήφανοι που ανάμεσα στους κριτές ήταν και ο κ. Johann Schulte, Business Developer Manager τηςBernhard Schulte Gmbh & Co. KG, του οποίου η παρουσία καταδεικνύει τη σημαντικότητα των καινοτόμων ιδεών αλλά και τις προοπτικές που διανοίγονται για τους συμμετέχοντες», δήλωσε η κα Έλενα Πανταζίδου, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου (Group) της BSM.




Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα