Προϊόντα για να ασφαλίσουν τους τουρίστες αναζητούν οι εταιρείες

Η μεγάλη αύξηση του αριθμού των ξένων τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα κατά τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με τις περαιτέρω ανοδικές προοπτικές που διαφαίνονται, έχουν ωθήσει παράγοντες του ασφαλιστικού κλάδου στο να εξετάζουν τρόπους προκειμένου να ωφεληθεί και η εγχώρια ασφαλιστική βιομηχανία.

«Ο αριθμός των ξένων τουριστών αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο και όλοι πιστεύουν πως η τάση αυτή θα διατηρηθεί και στο μέλλον. Αν κάποιος συγκρίνει τις ελληνικές επιδόσεις σε σχέση με εκείνες άλλων μεσογειακών χωρών (π.χ. Ισπανία, Ιταλία) τότε διαπιστώνει πως -κάτω από προϋποθέσεις- τα περιθώρια ανόδου είναι μεγάλα. Η εγχώρια ασφαλιστική βιομηχανία δεν θα πρέπει να μείνει απλός παρατηρητής της κατάστασης», δηλώνει στο Euro2day.gr στέλεχος της αγοράς.

Το σκεπτικό είναι ότι όποιος επισκέπτεται μια ξένη χώρα χρειάζεται να καλυφθεί από μια σειρά πιθανών κινδύνων, που μπορεί να ξεκινούν από ένα απλό πρόγραμμα υγείας και να επεκτείνονται στις καλύψεις από απώλειες (π.χ. αποσκευών) και κλοπές.

«Όχι μόνο θα πρέπει να χτιστούν «έξυπνα» προϊόντα για αυτή την κατηγορία πελατών -που φυσικά επιβάλλεται να είναι χαμηλού κόστους- αλλά και να βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος προβολής και προώθησής τους.

Μια πρώτη επιλογή θα μπορούσε να είναι η σύμπραξη-συνεργασία με μεγάλους tour operators του εξωτερικού, οι οποίοι στέλνουν κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό τουριστών στη χώρα μας. Μια δεύτερη επιλογή θα μπορούσε ασφαλώς να είναι αυτή του διαδικτύου. Υπάρχουν προφανώς και άλλες εναλλακτικές λύσεις», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.




euro2day.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα