7 τρόποι για να δημιουργήσετε καλό FengShui στον κήπο του ξενοδοχείου σας

Έχετε σκεφτεί ποτέ να δημιουργήσετε μια αξέχαστη πρώτη εντύπωση χρησιμοποιώντας την αρχαία πρακτική του fengshui στον κήπο του ξενοδοχείου σας; Ο σωστός σχεδιασμός του κήπου σας θα σας βοηθήσει να προσελκύσετε μια υψηλής ποιότητας ενέργεια fengshui στους πράσινους χώρους του ξενοδοχείου σας, καθώς και να προσελκύσετε τους επισκέπτες σας να χαρούν με όλες τους τις αισθήσεις.Κάθε στυλ κήπου μπορεί να ενσωματώσει τις αρχές του FengShui, από έναν απλό minimal στυλ κήπου μέχρι τους ασύμμετρους αρχιτεκτονικούς κήπους.

Ακολουθήστε μερικές συμβουλές μας για να δημιουργήσετε καλό fengshui στον κήπο του ξενοδοχείου σας, να ευθυγραμμιστεί με καλή ενέργεια και να επιτρέψει τη ροή θετικότητας στο χώρο σας: zeegt

Photo credits stijncornilly.be


Το μέγεθος δεν έχει σημασία

Όταν πρόκειται για έναν καλό σχεδιασμό κήπου FengShui, το μέγεθος του κήπου σας δεν είναι ένα από τα βασικά κριτήρια. Ναι, φυσικά, είναι υπέροχο να περιβάλλεται κανείς από έναν μεγάλο καταπράσινο κήπο, αλλά αν διαθέτετε έναν μικρό χώρο, ακόμα και τότε μπορείτε να δημιουργήσετε με minimal διάθεση ένα υπέροχο περιβάλλον για τους καλεσμένους σας. Αυτό που πρέπει να προσέχετε είναι η σχέση των σχημάτων πως πρέπει να ισορροπούν αναλογικά το ένα με το άλλο για να παράγουν καλό FengShui.
Αποφύγετε ευθεία μονοπάτια

Στο FengShui, τα ευθύγραμμα μονοπάτια από το δρόμο μέχρι την μπροστινή πόρτα καταναλώνουν πάρα πολύ chi (φυσική ενέργεια), αφήνοντας μας λίγο χρόνο για να χαλαρώσουμε. Γι’ αυτό το λόγο προτιμήστε μια διαδρομή σχεδιασμένη με καμπυλωτούς σχηματισμούς μέσα από έναν φυλλώδη αρμονικά φωτισμένο κήπο που είναι ζωτικοί αγωγοί του chi, θυμηθείτε εξάλλου πως οι ευθείες γραμμές σπάνια υπάρχουν στη φύση.

Φυτά μπροστά από την πόρτα

Τοποθετήστε φυτά σε γλάστρα ή δοχεία λουλουδιών σε κάθε πλευρά της μπροστινής πόρτας. Τα φυτά είναι μεγάλοι διασκορπιστές αρνητικής ενέργειας,γεγονός που αποτρέπει το αρνητικό chi (ζωτική ενέργεια) που δημιουργείται στην περίπτωση που δύο τοίχοι ή αιχμηρές άκρες συναντώνται, όπως στην κεντρική είσοδο της υποδοχής.

Εγκαταστήστε ένα εξωτερικό στοιχείο νερού

Η παρουσία του νερού είναι πολύ σημαντική σε έναν FengShui κήπο και είναι ένα ευχάριστο στοιχείο ήχου και ροής για να προσελκύσετε το θετικό και ευεργετικό chiόπως κελαρύζουν και ανακλούν το φως και τις σκιές μπροστά από τα φυτά. Εάν το τοποθετήσετε σωστά, ένα εξωτερικό στοιχείο νερού κοντά στην μπροστινή είσοδο σας μπορεί να συμβολίζει την επιθυμία σας να αποκτήσετε πλούτο και ευημερία σε όλες τις μορφές. Επιλέξτε ένα που ταιριάζει στην συνολική αίσθηση που θέλετε να δημιουργήσετε για τους ταξιδιώτες σας, με την προσθήκη καθιστικών μπορείτε να προάγετε την άνεση και την χαλάρωση από την πρώτη κιόλας στιγμή!

Αποφύγετε τα μεγάλα δέντρα μπροστά από το ξενοδοχείο σας

Γενικά, δεν θέλετε ένα δέντρο πολύ κοντά στο ξενοδοχείο. Δίνοντας αρκετό χώρο τόσο στο κτιστό χώρο του ξενοδοχείου σας, όσο και στο δέντρο, προωθείτε την καλή ενέργεια και ένα ασφαλές περιβάλλον για όλη την έκταση του ξενοδοχείου. Εάν το δέντρο είναι ακριβώς μπροστά από την κύρια πόρτα, αυτό θεωρείται προκλητικό FengShui.
Photo credits bovijn-watelle.be


Χρησιμοποιήστε διακόσμητικα στοιχεία κήπου

Η επιλογή όμορφων τοποθετημένων διακοσμητικών στοιχείων στον κήπο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «θεραπεία FengShui». Σκεφτείτε τις ενέργειες Bagua που χρειάζονται σε κάθε περιοχή και ταιριάξτε με το δικό σας στυλ τον χώρο του κήπου ανάλογα. Για παράδειγμα, ένα εξωτερικό σιντριβάνι με επιπλέουσες χρυσές καμπάνες είναι εξαιρετικό για την ενέργεια και την αφθονία (νοτιοανατολικά), ενώ ένα μεταλλικό γλυπτό μιας χελώνας είναι κατάλληλο για τον Βορρά του κήπου σας.
Χρήση χρωμάτων

Τα διαφορετικά χρώματα έχουν διαφορετικά επίπεδα ενέργειας και επηρεάζουν τα συναισθήματα και τις διαθέσεις μας. Τα δροσερά χρώματα όπως τα μοβ και τα λευκά έχουν ένα καταπραϋντικό αποτέλεσμα, ενώ τα ζεστά χρώματα, όπως τα κόκκινα και τα έντονα κίτρινα, κάνουν την ενεργειακή σας στάθμη να ανεβαίνει. Και οι δύο τύποι χρωμάτων είναι υπέροχοι σε έναν κήπο fengshui, αλλά είναι καλό να μην αναμειγνύονται στην ίδια εποχή ανθοφορίας. Τα χρώματα γιν αντιπροσωπεύουν την επούλωση και την χαλάρωση (μπλε, μαύρο, μοβ, λευκό) ενώ τα χρώματα γιανγκ αντιπροσωπεύουν τα στοιχεία του ξύλου και της φωτιάς και παρέχουν κίνητρα, ενθουσιασμό και θετική ενέργεια (πορτοκαλί και κίτρινο).
Photo credits houzz.com

Απολαύστε τη δημιουργία ενός κήπου που προάγει την θετική ενέργεια του FengShui και φέρετε στοιχεία, χρώματα και στοιχεία φύσης που σας προσφέρουν χαμόγελο και καλοτυχία. Όσο πιο χαρούμενη ενέργεια βάζετε στον κήπο του ξενοδοχείου σας, τόσο πιο χαρούμενη και θεραπευτική ενέργεια ο κήπος θα αντανακλά πίσω σε εσάς και τους καλεσμένους σας που θα θέλουν να επισκεφτούν ξανά το ξενοδοχείο σας με την μαγευτική αυτή ατμόσφαιρα!



hoteldesign.gr



Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα