Πωλητήριο σε έξι ακίνητα της πρώην ΑΤΕ Leasing

Την διαδικασία πώλησης έξι ακινήτων που είχε στην κατοχή της η ATE Leasing καθώς και συνεταιριστικές τράπεζες ξεκινάει ο ειδικός εκκαθαριστής χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων PQH.

Τα εν λόγω περιουσιακά στοιχεία είναι επαγγελματικά ακίνητα και συγκεκριμένα γραφεία, καταστήματα και βιομηχανικό κτίριο. Τα ακίνητα βρίσκονται ως επί το πλείστον στην Αττική (4) καθώς επίσης και σε Εύβοια (Χαλκίδα) (1) και Λαμία (1).

Το πιο «γνωστό» από τα περιουσιακά στοιχεία είναι το κτίριο γραφείων που στέγαζε παλαιότερα τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Συγγρού και σήμερα μέρος του ενοικιάζει ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη. Σημειώνεται ότι το προηγούμενο διάστημα η ΑΕΕΑΠ Grivalia είχε αποκτήσει μέρος του ακινήτου έναντι €13 εκατ.

Για το ακίνητο συνολικής επιφάνειας σχεδόν 32.000 τετραγωνικών μέτρων η τιμή προσφοράς ορίσθηκε στα €14,2 εκατ.

Τουλάχιστον 6,27 εκατ. ευρώ αναμένει η PQH από την πώληση κτιρίου γραφείων συνολικής επιφάνειας 8.582 τ.μ. στο Μαρούσι και άλλα 5,25 εκατ. ευρώ από κτίριο γραφείων συνολικής επιφάνειας 9.000 τ.μ. στο Ελληνικό.

Σημειώνεται τέλος ότι η τελευταία ημερομηνία υποβολής δικαιολογητικών συμμετοχής στις ηλεκτρονικές δημοπρασίες ορίστηκε η 11η Σεπτεμβρίου.

Η πώληση των έξι ακινήτων σε συνδυασμό με την έναρξη διαδικασίας πώλησης χαρτοφυλακίου χρηματοδοτικών μισθώσεων αναμένεται να ενισχύσουν κατά τουλάχιστον 90 εκατ. ευρώ τα έσοδα της PQH, ώστε να επιτευχθεί και ο «φιλόδοξος» στόχων εισπράξεων για τη φετινή χρονιά.


ered.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα