Η Daimler «ρίχνει» ένα δισεκατομμύριο στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Περαιτέρω επενδύσεις στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σχεδιάζει η Daimler. Η εταιρεία, που αποτελεί κολοσσό στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, ανακοίνωσε πως θα επενδύσει επιπλέον το ποσό του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων στο εργοστάσιο που διατηρεί στις ΗΠΑ, προκειμένου να αποκτήσει τη δική της μονάδα παραγωγής ηλεκτρονικών αυτοκινήτων SUV.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου της Daimler για τη δημιουργία ολόκληρης ηλεκτροκίνητης σειράς ελαφρών οχημάτων της Mercedes-Benz έως το 2022. «Με τις θέσεις παραγωγής ηλεκτρικών και ηλεκτρικών στηλών στην Ευρώπη, την Κίνα και τώρα στις ΗΠΑ, το παγκόσμιο δίκτυο μας είναι έτοιμο για την εποχή των ηλεκτρικών οχημάτων», δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, Μάρκους Σχάφερ.

Όπως έγινε γνωστό, οι κατασκευαστικές εργασίες στο εργοστάσιο αναμένεται να ξεκινήσουν το 2018, με την παραγωγή οχημάτων να αρχίσει στις αρχές της επόμενης δεκαετίας. Σήμερα, το αμερικανικό εργοστάσιο κατασκευάζει τα μοντέλα Mercedes GLE και το crossover GLE Coupe.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα