Αέριο Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας: Μπαίνει στο ρεύμα, γίνεται πανελλαδική

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Με προίκα τους 340 χιλιάδες πελάτες σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία αλλά και με στόχο τη μετατροπή της εταιρείας σε έναν πανελλαδικό πάροχο ενέργειας, η ΑΕΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ανακοίνωσε και επίσημα χθες την είσοδό της στην αγορά ηλεκτρισμού. Οι σχετικές δηλώσεις έγιναν από το Γενικό Διευθυντή Φεντερίκο Ρέγκολα, ο οποίος χθες μαζί με τον υπουργό ενέργειας Γ. Σταθάκη αλλά και τον πρέσβη της Ιταλίας Λουίτζι Μαράς, εγκαινίασαν το περίπτερο της εταιρείας στην 82η ΔΕΘ.

"Συμπληρώνουμε 17 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας, το επόμενο βήμα μας είναι η είσοδος στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Είναι ένα σχέδιο που παίρνει σάρκα και οστά μέρα με την ημέρα και αποτελεί τη νέα μεγάλη πρόκληση για την εταιρεία” ανέφερε ο κ. Ρέγκολα.

Η ΑΕΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ με μετόχους την ιταλική ενεργειακή εταιρεία Eni και τη ΔΕΠΑ, μέχρι σήμερα δραστηριοποιείται στην παροχή φυσικού αερίου στις δύο περιοχές, έχοντας το δεύτερο μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο πελατών ενεργειακής εταιρείας στη χώρα μας, πίσω μόνο από τη ΔΕΗ. Στο πλαίσιο των ευκαιριών που δημιουργούνται από το άνοιγμα των αγορών φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας, η εταιρεία αποφάσισε να επεκταθεί τόσο προϊοντικά, ως πάροχος ρεύματος όσο και γεωγραφικά επεκτεινόμενη σε ολόκληρη την Ελλάδα.

"Η χορηγία μας στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου αποτελεί βήμα στο πλαίσιο της πανελλαδικής στρατηγικής μας ως μια εταιρεία για όλους τους Έλληνες” ανέφερε ο κ. Ρέγκολα.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του ανοίγματος της αγοράς η εταιρεία που στις αρχές του έτους προχώρησε και εκείνη - όπως και η ΕΠΑ Αττικής - στο διαχωρισμό των δραστηριοτήτων της διανομής και της εμπορίας, ολοκληρώνοντας κάτω από δύσκολες συνθήκες (την περίοδο της ενεργειακής κρίσης του χειμώνα) το μετασχηματισμό. "Αντιμετωπίσαμε δυσκολίες το χειμώνα, όμως τα καταφέραμε και να καλύψουμε με επάρκεια τις ανάγκες των καταναλωτών μας, να προχωρήσουμε τις αλλαγές αλλά και τις επενδύσεις μας” σημείωσε ο κ. Ρέγκολα. Βρήκαμε λύσεις, λειτουργήσαμε σαν start up, πρόσθεσε.

Βεβαίως το άνοιγμα της αγοράς φυσικού αερίου συνεπάγεται απώλεια του μονοπωλίου που έχει μέχρι 1η Ιανουαρίου 2018 η εταιρεία σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία. Όπως τονίζουν πηγές της εταιρείας σημειώνουν ότι η δραστηριότητα στον ηλεκτρισμό καθώς και τα σχέδια για επέκταση και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές, εκτιμάται ότι θα υποκαταστήσουν τις πιθανές απώλειες που θα έχει η εταιρεία.

Ήδη ενόψει των αλλαγών η ΑΕΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ έχει προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις στους τομείς της εξυπηρέτησης πελατών, του IT, έχει ενισχυθεί με την πρόσληψη νέων στελεχών από την αγορά ενώ έχει ενισχύσει και το κομμάτι του μάρκετινγκ. Οι επενδύσεις αυτές έχουν ήδη αποδώσει και το εξάμηνο έχει κλείσει με την επίτευξη σε ποσοστό 70% των ετήσιων στόχων για κερδοφορία, πωλήσεις και νέες συνδέσεις.

Όπως τόνισε στο capital.gr o διευθυντής marketing και επικοινωνίας Μάνος Εξαρχουλάκος, "τα εγκαίνια του περιπτέρου μας στη ΔΕΘ δηλώνουν τη νέα αρχή της ΑΕΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: από πάροχος φυσικού αερίου στις περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας, πανελλαδικός πάροχος ενεργειας με φυσικό αέριο και ρεύμα!”

Σταθάκης: Κρίσιμο σημείο για την αγορά αερίου

Χαιρετίζοντας την τελετή εγκαινίων ο υπουργός ενέργειας Γ. Σταθάκης ανέφερε ότι αυτή την περίοδο βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο χρονικά σημείο για την αγορά του φυσικού αερίου και υπογράμμισε το ρόλο των εταιρειών όπως η ΑΕΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ για την αύξηση της διείσδυσης και την επέκταση της χρήσης του φυσικού αερίου στο ενεργειακό ισοζύγιο. Στο νέο τοπίο της αγοράς υπάρχει χώρος για μεγάλες επενδύσεις, καινοτομία και προσφορά φθηνής και καθαρής ενέργειας, τόνισε.

Ο αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας Σ. Φάμελος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον περιβαλλοντικό χαρακτήρα του φυσικού αερίου, που ως το πλέον πράσινο καύσιμο συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων της περιβαλλοντικής πολιτικής της χώρας.

Τα εγκαίνια χαιρέτισε ο πρέσβης της Ιταλίας Λουίτζι Μάρας, που υπΑντιμετωπίσαμε δυσκολίες χειμώνα.



capital.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα