Ο ΕΝΦΙΑ «ανοίγει το δρόμο» για τις online πληρωμές στο taxis

Οι φορολογούμενοι θα έχουν την ευκαιρία από τον επόμενο μήνα να πληρώνουν ηλεκτρονικά μέσω Taxisnet τις οφειλές τους προς την εφορία.



Από τον επόμενο μήνα αναμένεται να δοθεί η δυνατότητα στους φορολογούμενους να πληρώνουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, με τη χρεωστική ή την πιστωτική τους κάρτα μέσω του Taxisnet.

Η νέα εφαρμογή της ΑΑΔΕ αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο όταν οι φορολογούμενοι θα κληθούν να καταβάλλουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ και τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος.

Πιο αναλυτικά, μέσω της εφαρμογής αυτής, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να χρεώνουν απευθείας την κάρτα τους για την πληρωμή των φόρων, παρακάμπτοντας τα τραπεζικά γκισέ, ηλεκτρονικά ή μη. Ωστόσο, δεν θα μπορούν να «μοιράζουν» την οφειλή σε μηνιαίες δόσεις όπως κάνουν έως τώρα με την πιστωτικής τους, αλά θα μπορούν να εξοφλούν την τρέχουσα δόση ή εφάπαξ την όποια φορολογική τους οφειλή, χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση.

Στα σχέδια της ΑΑΔΕ περιλαμβάνονται και άλλες ηλεκτρονικές εφαρμογές για τη διευκόλυνση των φορολογουμένων. Συγκεκριμένα:

-Η ανάπτυξη ηλεκτρονικών Εφαρμογών Κεφαλαίου: Φόρου χρηματικής δωρεάς/ γονικής παροχής, φόρου μεταβίβασης ακινήτων, φόρου κερδών από τυχερά παιχνίδια

-Η επέκταση της λειτουργικότητας του Taxisnet για: Εκτακτη Δήλωση Φ.Π.Α. και Δήλωση Αποθεμάτων Μετάταξης.

– Η ανάπτυξη Ηλεκτρονικών βιβλίων καταχώρησης δηλώσεων φόρου κληρονομιάς, δωρεάς, γονικής παροχής και μεταβίβασης ακινήτων

– Η ανάπτυξη της ηλεκτρονικής εφαρμογής για την υποβολή των δηλώσεων απόδοσης παρακρατούμενων φόρων από τόκους, μερίσματα και δικαιώματα.



fortunegreece.com
 

 

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα