Ανακοινώθηκε επίσημα ο διαγωνισμός για τις έρευνες στο Ιόνιο - Ο χάρτης με τη θαλάσσια περιοχή

Παράλληλα με την ανακοίνωση διεξαγωγής διαγωνισμού για τα θαλάσσια οικόπεδα που θέλει να εξερευνήσει η κοινοπραξία ΕΛΠΕ-Total-ExxonMobil σε Ιόνιο-Κρήτη, το ΥΠΕΝ προχώρησε και στην ανακοίνωση για αντίστοιχο διαγωνισμό για την περίπτωση της Energean σε περιοχή του Ιονίου. Η προκήρυξη τυπώθηκε ήδη σε ΦΕΚ.

Η εταιρεία υπέβαλε σχετικό αίτημα τον Ιούνιο, ενώ η περιοχή που έχει ζητήσει η Energean (βλέπε χάρτη) είναι νοτιοδυτικά της Κέρκυρας και δυτικά της Λευκάδας (ουσιαστικά είναι αυτή που καταλάμβαναν τα οικόπεδα 3 και 7 του προηγούμενου διαγωνισμού). Πρόκειται για περιοχή 6.700 τετραγωνικών χιλιομέτρων που ανήκει στην ευρύτερη Περιαδριατική Ζώνη και θεωρείται ότι έχει γεωλογική συγγένεια με τις υπό έρευνα και υπό εκμετάλλευση περιοχές του Μαυροβουνίου, της Κροατίας, της Αλβανίας κ.λπ.



Όπως και στην περίπτωση της κοινοπραξίας της Exxon, η παραχώρηση θα γίνει με τη μορφή της σύμβασης μίσθωσης. Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα, η προθεσμία υποβολής αίτησης στο διαγωνισμό είναι 90 ημέρες, η αξιολόγηση θα διαρκέσει 60 ημέρες και σε άλλες 60 θα ακολουθήσει η σύναψη της σύμβασης.



energypress.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα