ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

Έρχονται τα εκκαθαρστικά του ΕΝΦΙΑ

Η ώρα του φετινού λογαριασμού για πάνω από 6 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων φτάνει.


Ενόψει της έναρξης των εργασιών για την εκκαθάριση ΕΝ.Φ.Ι.Α. 2017, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων τονίζει:

Η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) έτους 2017 δεν θα είναι διαθέσιμη από την Παρασκευή, 18 Αυγούστου, στις 11:00 π.μ., και μέχρι την ολοκλήρωση της έκδοσης - ανάρτησης των πράξεων διοικητικού προσδιορισμού ΕΝ.Φ.Ι.Α. 2017 και το άνοιγμα των τροποποιητικών δηλώσεων ΕΝ.Φ.Ι.Α. 2017.

Η ανάρτηση των πράξεων διοικητικού προσδιορισμού θα πραγματοποιηθεί μέχρι την 31η Αυγούστου.

Η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) 2018, δεν θα είναι διαθέσιμη στις 18/8, μεταξύ 11:00 και 15:00. Όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες του Περιουσιολογίου (όπως το Πιστοποιητικό ΕΝ.Φ.Ι.Α., υποβολές δηλώσεων Ε9 ετών 2010-2016), θα είναι διαθέσιμες κανονικά, καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών.

Αυτό σημαίνει ότι μέχρι το τέλος του μήνα όλοι θα γνωρίζουν το φόρο ακινήτων που θα πληρώσουν σε πέντε δόσεις, με την πρώτη από Σεπτέμβριο. Αν κάποιοι δουν ελαφρύνσεις κάποιοι άλλοι θα δουν επιβαρύνσεις ώστε ο τελικός λογαριασμός να είναι πάνω από 2,6 δις ευρώ. Με την ελπίδα η αλλαγή των αντικειμενικών αξιών να πραγματοποιηθεί μέχρι τέλος του έτους ώστε ο φόρος να μην υπολογίζεται επί πλασματικών τιμών.ered.gr

 

 

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα


ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]