Οι γερμανικές επιχειρήσεις μεταφέρουν τις δραστηριότητες εκτός Βρετανίας

Πολλές γερμανικές επιχειρήσεις αρχίζουν να μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους μακριά από τη Βρετανία εν όψει των αυξημένων εμπορικών φραγμών μετά από το Brexit, ανακοίνωσε ο επικεφαλής των επιμελητηρίων εμπορίου και βιομηχανίας DIHK.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους τα DIHK και το βρετανικό εμπορικό επιμελητήριο (BCC) ζητούν από τους διαπραγματευτές της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δώσουν σαφήνεια και βεβαιότητα για τις εμπορικές δραστηριότητες σε όλη την Ευρώπη στις διαπραγματεύσεις τους για την έξοδο της Βρετανίας από την Ένωση.


"Οι επιχειρήσεις ανησυχούν ότι το Brexit θα έχει μεγάλες αρνητικές συνέπειες", αναφέρει στην ανακοίνωσε ο Martin Wansleben, διευθύνων σύμβουλος του DIHK, προσθέτοντας ότι το Brexit θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιπλέον γραφειοκρατία, σε αύξηση του χρόνου αναμονής και σε αυστηρότερους συνοριακούς ελέγχους με υψηλότερο κόστος.

"Οι όροι της εξόδου είναι ακόμη εντελώς ασαφείς. Πολλά από τα μέλη μας αναφέρουν ότι ήδη μεταφέρουν επενδύσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο εν όψει αυτών των εμποδίων", πρόσθεσε.


capital.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα