Κορυφαία γερμανική εταιρεία επενδύει στο Τεχνολογικό Πάρκο Ιωαννίνων

Το Τεχνολογικό Πάρκο Ιωαννίνων χρησιμοποιεί κορυφαία γερμανική εταιρεία Λογισμικού και Ανθρωπίνου Δυναμικού P&I (Personal & Informatik) AG, στήνοντας στην πρωτεύουσα της Ηπείρου το «στρατηγείο» της νέας θυγατρικής της, με την επωνυμία P&I -Ελλάς ΕΠΕ.

Την ερχόμενη Παρασκευή, 1η Σεπτεμβρίου, η P&Ι Ελλάς ΕΠΕ, παρουσία 60 υψηλόβαθμων στελεχών της στο πεδίο των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας από τη Γερμανία κι άλλες πέντε ευρωπαϊκές χώρες, εκπροσώπων φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειας Ηπείρου, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Βόρειας Ελλάδας και της επιχειρηματικής κοινότητας των τεχνολογιών πληροφορικής και καινοτομίας, θα εγκαινιάσει την έδρα της στο Τεχνολογικό Πάρκο Ιωαννίνων, γεγονός που θα σηματοδοτήσει την επίσημη έναρξη των επενδυτικών – επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα.

Η P&I -Ελλάς ΕΠΕ, ήδη από τις αρχές του περασμένου Ιουλίου και με την πρόσληψη 14 προγραμματιστών, έχει προχωρήσει στις πρώτες συνεργασίες της, καθώς η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας υπήρξε θετικότατη σε αυτό το αρχικό στάδιο, το οποίο κρίνεται καθοριστικό για την επιτυχία της προσπάθειας.

Το επενδυτικό πλάνο της P&I στην Ελλάδα για την επόμενη τετραετία προβλέπει νέες προσλήψεις προσωπικού εντός του 2018, καθώς και στελέχωση της ελληνικής θυγατρικής με 80 έως και 100 προγραμματιστών υψηλής κατάρτισης.

Η ίδρυση της P&I Ελλάς ΕΠΕ στην πόλη των Ιωαννίνων, ως θυγατρική της P&I Personal & Informatik AG της κορυφαίας εταιρείας λογισμικού, έχει ως κύρια δραστηριότητα την εξέλιξη, βελτίωση, ανάπτυξη εφαρμογών λογισμικού που αποτελούν προϊόντα της μητρικής εταιρείας.



sofokleousin.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα