ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

Οι 10 πόλεις με τις υψηλότερες τιμές πολυτελών ακινήτων

Η κινεζική «πόλη των λουλουδιών», Guangzhou βρίσκεται στην κορυφή των δέκα πόλεων του κόσμου που καταγράφεται ισχυρή άνοδος στις τιμές των πολυτελών ακινήτων.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Knight Frank που παρακολουθεί τις τιμές των «lux» κατοικιών σε 41 πόλεις παγκοσμίως και καταρτίζει σχετικό δείκτη η νότια κινεζική πόλη καταγράφει άνοδο της τάξης του 35,6% για το 12μηνο μέχρι τέλος Ιουνίου του 2017. Και βέβαια από τις πιο ακριβές πόλεις του κόσμου δεν θα μπορούσαν να λείπουν και δύο άλλες μεγάλες κινεζικές όπως η πρωτεύουσα το Πεκίνο και η Σαγκάη.

Ωστόσο, η έρευνα έδειξε ότι οι τρεις αυτές κινεζικές πόλεις καταγράφουν πτώση της ετήσιας ανόδου σε σύγκριση με το ρυθμό που παρατηρήθηκε το τελευταίο τρίμηνο.

Το Πεκίνο μείωσε τη μεγαλύτερη πτώση από 22,9% του Μαρτίου σε 15% ετήσια ανάπτυξη στο τρέχον τρίμηνο.

Από την άλλη πλευρά, στο επίκεντρο βρίσκεται και το Λονδίνο καθώς ο κλάδος των ακινήτων φαίνεται ότι έχει επηρεαστεί περισσότερο από την απόφαση των Βρετανών να φύγουν από την Ε.Ε. Παρά το γεγονός ότι οι τιμές στο κεντρικό Λονδίνο (που βρίσκεται στην 38η θέση) υποχώρησαν 6,3% στο 12μηνο, σε τριμηνιαία βάση όμως καταγράφεται η χαμηλότερη πτώση από τις αρχές του 2016.

1 Guangzhou 35.6%

2 Τορόντο 20.7%

3 Σεούλ 19.9%

4 Σαγκάη 19.7%

5 Πεκίνο 15%

6 Σύδνεϋ 11.5%

7 Μαδρίτη 10.7%

8 Βερολίνο 9.7%

9 Κέιπ Τάουν 9.2%

10 Μελβούρνη 9.1%
 
 
 
ered.gr
 

 

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα


ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]