Στον... ουρανό το κόστος γης στο Ντουμπάι

Αύξηση της τάξης του 13% σημειώνει το κόστος αγοράς γης στο Ντουμπάι κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2017 σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Η άνοδος, η οποία αναμένεται ότι θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, αποδίδεται στην διεξαγωγή της παγκόσμιας έκθεσης «World Expo 2020» η οποία θα λάβει χώρα στο Εμιράτο. Κοιτάζοντας την αγορά του Ντουμπάι την τελευταία δεκαετία η αξία της γης έχει ξεπεράσει σημαντικά τις κατοικίες σε ποσοστό πάνω από 50%.

Καθώς το Εμιράτο κινείται προς ολοένα και περισσότερο στην αστικοποίηση η γη είναι σπάνια και αυτό ανεβάζει στα ύψη τις τιμές λένε παράγοντες της αγοράς. Κάτι που επίσης αυξάνεται σημαντικά είναι τα νέα project σε όλη την πόλη εξαιτίας της έκθεσης.

Τόσο κτίρια κατοικιών και γραφείων όσο και εμπορικά ακίνητα συνεχίζουν να «ξεφυτρώνουν» στην έρημο για να υποδεχθούν τους επισκέπτες της World Expo. Το αμείωτο ενδιαφέρον, εξάλλου, για την αγορά ακινήτων του Ντουμπάι δείχνουν και οι όγκοι συναλλαγών που αυξάνονται σταθερά από πέρυσι.



ered.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα