Τι απαντά η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων για τη φορολόγηση του Airbnb

Η ΠΟΜΙΔΑ υπολογίζει το κόστος των επαγγελματιών σε σύγκριση με τους ιδιώτες που νοικιάζουν τα σπίτια τους.


Ανακοίνωση, με αφορμή την πρόσφατη εγκύκλιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ως προς τον τρόπο φορολόγησης των μισθωμάτων από τη βραχυχρόνια εκμίσθωση ακινήτων, εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΜΙΔΑ:

-Τα μισθώματα που εισπράττονται από φυσικά πρόσωπα τα οποία εκμισθώνουν κατοικίες με παροχή μόνον κλινοσκεπασμάτων θα φορολογούνται αθροιστικά μαζί με τυχόν άλλα μισθώματά τους, βάσει της ισχύουσας κλίμακας φορολογίας μισθωμάτων των φυσικών προσώπων: 15% για ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ, 35% για εισόδημα 12.001- 35.000 ευρώ και 45% για το υπερβάλλον, πλέον της εισφοράς αλληλεγγύης που φτάνει έως και 10%, ήτοι συνολικά στο ληστρικό σύνολο του 55%, χωρίς να υπολογιστεί και ο ΕΝΦΙΑ!

-Στα μισθώματα αυτά που εισπράττουν τα φυσικά πρόσωπα δεν επιβάλλεται ΦΠΑ.

-Τα φυσικά αυτά πρόσωπα υποχρεούνται να καταχωρούν τα πληροφοριακά στοιχεία (ονοματεπώνυμο, τόπο κατοικίας, αρ. διαβατηρίου κλπ.) κάθε μιάς βραχυχρόνιας τουριστικής μίσθωσης στην οικεία ιστοσελίδα του ΥΠΟΙΚ (καταχωρώντας κάθε φορά και τα στοιχεία του ενεργειακού πιστοποιητικού), δεδομένου και του ότι δεν έχει ανοίξει ακόμη η προβλεπόμενη από το νόμο ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΥΠΟΙΚ. 
 
fortunegreece.com
 
 

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα