ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

Ποια αυτοκίνητα "πούλησαν" περισσότερο στο πρώτο εξάμηνο του 2017;

Το πρώτο εξάμηνο του 2017, τα επίσημα στοιχεία του ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων) δείχνουν αύξηση του όγκου των πωλήσεων των καινούργιων αυτοκινήτων κατά 6,2%.

Τους πρώτους έξι μήνες της χρονιάς κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στους δρόμους της Ελλάδας 50.356 επιβατικά αυτοκίνητα διαφόρων κατηγοριών. Πέρυσι την ίδια περίοδο πήραν πινακίδες κυκλοφορίας για πρώτη φορά 47.413 επιβατικά αυτοκίνητα.

Μεγάλη δυναμική εμφάνισε και ο Ιούνιος, ένας μήνας που είναι καθοριστικός για τη διαμόρφωση των στόλων των εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων καθώς και για τους καταναλωτές που προγραμματίζουν διακοπές κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα, με τη χρήση του αυτοκινήτου τους.

Ο ΣΕΑΑ ανακοίνωσε αύξηση του όγκου των πωλήσεων τον Ιούνιο κατά 14,4%. Πρόκειται για μια επίδοση που έχει δημιουργήσει πολλές προσδοκίες για τη θετική εξέλιξη της αγοράς των αυτοκινήτων στην Ελλάδα. Οι αντιπρόσωποι έχουν ενημερώσει τα εργοστάσια κατασκευής αυτοκινήτων για την αυξημένη ζήτηση και διαπραγματεύονται την εισαγωγή μεγαλύτερου αριθμού αυτοκινήτων, για να ικανοποιηθεί η ζήτηση και να μειωθεί ο χρόνος αναμονής του αυτοκινήτου που επιλέγει ο πελάτης.

Τον έκτο μήνα της χρονιάς που σημειώθηκε και καύσωνας με ακραίες θερμοκρασίες και μεγάλη επιβάρυνση της ατμοσφαίρας από επικίνδυνους ρύπους, πουλήθηκαν 10.141 καινούργια επιβατικά αυτοκίνητα. Πέρυσι είχαν κυκλοφορήσει για πρώτη φορά 8.863 αυτοκίνητα.

Όπως διαπιστώνεται, η αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων εμφανίζει αξιοσημείωτες αντοχές που έχουν αποτέλεσμα τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, τη δημιουργία νέων εκθέσεων και κάθετων μονάδων, την αναδιάταξη των δυνάμεων των αντιπροσωπειών, την εξαγορά κάθετων συγκροτημάτων και την ενίσχυση της προσπάθειας μερικών αντιπροσώπων με υψηλή οικονομική δυνατότητα να αποκτήσουν την αντιπροσώπευση και άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών. Επίσης, ένα ακόμη στοιχείο που ενδιαφέρει όλους τους πολίτες και πρωτίστως την κυβέρνηση είναι η σημαντική αύξηση των κρατικών εσόδων από τους αναλογούντες φόρους στα νέα αυτοκίνητα.

Τον Ιούνιο, η Toyota για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια είδε τις πωλήσεις της να μειώνονται κατά 23,6% σε σχέση με τον ίδιο περσινό μήνα. Τον φετινό Ιούνιο πούλησε 914 αυτοκίνητα ενώ πέρυσι είχε διαθέσει 1.196 αυτοκίνητα. Η αρνητική επίδοση του Ιουνίου είχε σαν αποτέλεσμα να καταγράψει αρνητικό πρόσημο και στην αξιολόγηση του πρώτου εξαμήνου. Για πρώτη φορά στο εξάμηνο Ιανουάριου - Ιουνίου εμφάνισε πτώση του όγκου των πωλήσεων κατά 1,2%.

Η Nissan κατέχει την πρώτη θέση τον Ιούνιο και τη δεύτερη στη γενική κατάταξη. Η αύξηση των πωλήσεων τον Ιούνιο ήταν 15,4% και οφείλεται κυρίως στην παράδοση μεγάλου αριθμού Micra προηγουμένης γενιάς στις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων. Τον Ιούνιο πούλησε 1.162 αυτοκίνητα, μερίδιο αγοράς 11,5%, ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο διέθεσε 1.007 αυτοκίνητα. Στη γενική κατάταξη διατηρεί τη δεύτερη θέση -πωλήσεις 4.580 νέων επιβατικών αυτοκινήτων, μερίδιο αγοράς 9,1%-, αλλά η συνολική της επίδοση εμφανίζει αρνητικό πρόσημο. Δυστυχώς, απώλεσε το 10,5% του ποσοστού που είχε το πρώτο εξάμηνο του 2016. 

Σταθερή πορεία με ισχυρές ανοδικές τάσεις παρουσιάζει η VW. Τον Ιούνιο κατέγραψε πολύ μικρή πτώση στις πωλήσεις, μόλις 0,1%. Η πτώση προέκυψε από την απώλεια ενός αυτοκινήτου στον όγκο των πωλήσεων σε σχέση με τον περσινό Ιούνιο (686 έναντι 687). Ωστόσο, στο εξάμηνο κατάφερε να παρουσιάσει αύξηση των πωλήσεων κατά 10,5%.

Το πρώτο εξάμηνο του 2017 χαρακτηρίσθηκε από την έντονη δυναμική της Peugeot. Η γαλλική μάρκα αναπροσαρμόζει συνεχώς την εμπορική πολιτική της, με στόχο την αύξηση του μεριδίου της στην αγορά. Τον Ιούνιο η αύξηση του όγκου των πωλήσεών της ήταν 14,3%, δεύτερη καλύτερη επίδοση στην πρώτη τετράδα της γενικής κατάταξης. Διέθεσε 781 αυτοκίνητα ενώ πέρυσι είχε πουλήσει 683 αυτοκίνητα. Η επιτυχημένη εμπορική πολιτική επέφερε θετικά αποτελέσματα και στη διαμόρφωση του όγκου στο εξάμηνο. Στο τέλος Ιουνίου, οι πωλήσεις της ήταν αυξημένες κατά 6,5%. Πούλησε 4.155 αυτοκίνητα ενώ πέρυσι είχε διαθέσει 3.902 αυτοκίνητα. Κατέλαβε την τέταρτη θέση στη γενική κατάταξη και όλοι οι επιμέρους δείκτες της είναι θετικοί.

Η Fiat κατέγραψε τον Ιούνιο την ισχυρότερη αυξητική τάση στη πρώτη εξάδα. Η πορεία της σηματοδοτήθηκε από αύξηση του όγκου των πωλήσεων κατά 65,4% τον έκτο μήνα της χρονιάς, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Πούλησε 974 αυτοκίνητα ενώ πέρυσι είχε δώσει 589 αυτοκίνητα. Στο εξάμηνο σημείωσε επίσης την καλύτερη επίδοση στην εξάδα. Αύξηση του όγκου των πωλήσεων κατά 34,7%.

Η πρώτη εξάδα κλείνει με την Opel. Η γερμανική μάρκα κατέγραψε αύξηση των πωλήσεών της τον Ιούνιο κατά 27,3% αλλά στο εξάμηνο είχε απώλειες 9,5%.

Ακολούθησαν: Suzuki +69,3%, +25,3%. Citroen +18,7%, +9,1%. Mercedes 11,4%, - 3,1%. Hyundai + 426,5%, +366,4% (λόγω της αλλαγής στην εκπροσώπηση). Ford -28%, -11,7%. Renault -37,4%, +4,8%. Audi +29,8%, +8,4%. BMW +6,7%, -26,5%. Skoda 389,2%, 144,2% ( λόγω της αλλαγής στην εκπροσώπηση). Seat -43,8%, -4,6%. Mini +83,7%, -4,8%. Kia -53%, +24,8% (λόγω της αλλαγής στην εκπροσώπηση). Volvo +31,6%, -23,6%. Jeep +206,3%, -5,9%. Alfa Romeo +20,8%, +12,3%. Honda -10,3%, -9,9%. κ.α.


businessnews.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα


                                                                

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]