O Watsa πάει Συγγρού για το egg!

του Κώστα Τσαούση

Ο διευθύνων Σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings και μεγαλομέτοχος της τράπεζας Eurobank Prem Watsa στη σύντομη παραμονή του στην ελληνική πρωτεύουσα - εκτός από τον ΣΕΒ και την συνέλευση του- θα κατέβει στην Συγγρού για να επισκεφθεί το πρόγραμμα egg. Η επιλογή του μεγαλοεπενδυτή έχει δίχως άλλο μια πολλαπλών αναγνώσεων σημασία. Ας μείνουμε όμως στα προφανή.

Το management team της Eurobank έχει στηρίξει και συνεχίζει με σταθερή επιμονή να στηρίζει ένα πρόγραμμα νέας και νεανικής επιχειρηματικότητας που βασίζεται στους πυλώνες της καινοτομίας και της εξωστρέφειας- δύο πυλώνες που διαμορφώνουν το νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό παράδειγμα της χώρας στην εποχή της υπέρβασης των Μνημονίων.

Έτσι, η παρουσία του Prem Watsa αύριο Δευτέρα 29 Μαϊου 2017 στις εγκαταστάσεις του προγράμματος δίνει μια νέα διάσταση σε αυτήν την στήριξη. Και αυτό γιατί ο ίδιος ο μεγαλοεπενδυτής θα διαπιστώσει με τα ίδια του τα μάτια ορισμένα απλές αλήθειες. Όπως είναι ο πλούτος των καινοτομικών ιδεών που παράγουν ομάδες νέων επιστημόνων, τα προϊόντα και υπηρεσίες που είναι έτοιμες μετά από εκκόλαψη ορισμένων μηνών να βγουν και να αναμετρηθούν στην αγορά του κόσμου αλλά και το ίδιο το δυναμικό των ομάδων που ξεκινά από το τρίπτυχο πολιτισμός- τουρισμός και δημιουργικές βιομηχανίες φθάνει στην ...καινούργια εποχή του fintech και του ΙοΤ.

Η επίσκεψη Watsa συμπίπτει και με την στιγμή του απολογισμού για τον 4ο κύκλο του προγράμματος. Στους 11 μήνες της επιχειρηματικής δραστηριότητας του egg η σοδειά είναι αξιοζήλευτη: 77 νέοι επιχειρηματίες δημιούργησαν 30 επιχειρηματικές ομάδες, 20 ομάδες έχουν πλέον Νομική Μορφή, 7 εταιρείες έχουν κάνει έστω 1 πρόσληψη (ακόμη και αν αφορά απασχόληση 6μηνης διάρκειας).

Από τις εταιρείες του 4ου κύκλου, μία εξ αυτών έχει καταθέσει US patent (pending) και άλλη μία έχει κατοχυρώσει ευρεσιτεχνία.

Ως προς την εμπορική τους δραστηριότητα πρέπει να επισημανθούν τα εξής: 16 εταιρείες σήμερα τιμολογούν & 2 εταιρείες κάνουν τα πρώτα βήματα εξαγωγικής δραστηριότητας.
Μέσα σε αυτούς τους μήνες 3 εταιρείες έχουν πάρει χρηματοδότηση (FF, Angel Investor, AFI).

Επιπλέον, 17 εταιρείες έχουν δημιουργήσει τουλάχιστον 1 συνέργεια εντός του κύκλου ή το egg alumni, 18 εταιρείες έχουν συμμετάσχει σε τουλάχιστον 1 έκθεση, 7 εταιρείες έχουν πάρει κάποιο βραβείο (πρώτες 3 θέσεις) και 14 εταιρείες έχουν κάνει έστω μία δημοσίευση.


newmoney.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα