Το «πείραμα» του Ε. Βασιλάκη της Aegean για την Αθήνα

Της Στεφανίας Σούκη

Ένα... πείραμα για τον προορισμό «Αθήνα» ετοιμάζεται να επιχειρήσει για το χειμώνα του 2017 η Aegean «ποντάροντας» στον προορισμό και την επιμήκυνση της σεζόν στην ελληνική πρωτεύουσα.

«Σκεπτόμαστε να διατηρήσουμε για τον ερχόμενο χειμώνα 7- 8 θερινούς προορισμούς για συνδέσεις με την Αθήνα, είτε για όλη τη χειμερινή περίοδο, είτε για μέρος της χειμερινής περιόδου. Θεωρούμε ότι έχει έρθει η ώρα και θέλουμε να κάνουμε αυτούς τους πειραματισμούς, διατηρώντας προορισμούς του καλοκαιριού που δεν έχουμε το χειμώνα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ευτύχης Βασιλάκης χθες, στο πλαίσιο της παρουσίασης των πρωτοβουλιών της Aegean από κοινού με το δήμο Αθηναίων για την προβολή του προορισμού.


Ο αντιπρόεδρος της Aegean ανέφερε επιπλέον ότι όσο προστίθενται δρομολόγια ακόμη και για δευτερεύουσες ευρωπαϊκές πόλεις, τόσο αυξάνονται οι περιπτώσεις «διπλής χρήσης» του προορισμού, υπάρχουν δηλαδή επισκέπτες που χρησιμοποιούν την Αθήνα όχι μόνο ως ενδιάμεσο σταθμό για τα νησιά, αλλά για να παραμείνουν στην πόλη έστω και για λίγες ημέρες.


«Δεν υπάρχει λόγος, να οριοθετούμε την τουριστική περίοδο και πάνω σε αυτό θα πειραματιστούμε», επεσήμανε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι οι «δύσκολες» περίοδοι για τις αφίξεις στην πόλη είναι από τα μέσα Νοεμβρίου έως τις γιορτές των Χριστουγέννων και από τις 10 Ιανουαρίου έως τις αρχές Μαρτίου. Σημειωτέον ότι πλέον, μέσα στο Νοέμβριο πραγματοποιείται ο Μαραθώνιος, με χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό που αυξάνουν τις πληρότητες στο 100% για το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο στα ξενοδοχεία της πόλης, ενώ την τουριστική περίοδο του Μαρτίου συνδράμει ο Ημιμαραθώνιος, «ο οποίος επίσης έχει αρχίσει να αυξάνει την επισκεψιμότητα στην πρωτεύουσα», όπως ανέφερε, από την πλευρά του, ο δήμαρχος κ. Γ. Καμίνης.

Ο κ. Καμίνης προέβλεψε ότι η ανοδική τάση των αφίξεων θα συνεχιστεί για το υπόλοιπο της χρονιάς. Στο α' τρίμην του έτους, τα στοιχεία του Ελ. Βενιζέλος καταγράφουν διψήφια αύξηση, της τάξεως του 14% στις αφίξεις ξένων επισκεπτών. Το 2016, ο αριθμός των ξένων επισκεπτών αυξήθηκε κατά 8% ή κατά περίπου 400 χιλ. αφίξεις, ξεπερνώντας τα 4,5 εκατ., που, ιστορικά, είναι και ο υψηλότερος αριθμός επισκεπτών που έχει καταγραφεί ποτέ για την Αθήνα. Το 2012, τη χειρότερη χρονιά της τελευταίας δεκαετίας, το αντίστοιχο νούμερο ήταν μόλις στα 2,5 εκατ.

«Στόχος μας είναι να κάνουμε την Αθήνα δημοφιλή και πολυδιάστατο αυτόνομο προορισμό για όλο το χρόνο», επισήμανε.

Πέρα από την προβολή και τις στοχευμένες κινήσεις μέσω του Athens Tourism Partnership, την κοινή πρωτοβουλία ανάμεσα στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα με τη συμμετοχή του δήμου Αθηναίων, της Aegean, του Διεθνούς Αεροδρομίου της Αθήνας και της Hellenic Initiative/ Ελληνική Πρωτοβουλία, σημαντικός, όπως ανέφερε ο κ. Καμίνης είναι και ο ρόλος διοργανώσεων όπως η documenta 14.

Η διεθνούς φήμης εικαστική διοργάνωση σύγχρονης τέχνης που ξεκίνησε μέσα στον Απρίλιο, ήδη έχει φέρει και θα φέρει έως τον Ιούλιο δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες, ακόμη και νέους τουρίστες «οι οποίοι ίσως να μην είχαν την πόλη μας στα ραντάρ τους. Στις 23 Απριλίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, που σηματοδοτεί και την αντίστροφη μέτρηση έως τον Απρίλιο του 2018 οπότε ξεκινά η Αθήνα- Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, μία διάκριση που κέρδισε η πόλη και ο δήμος από την Unesco».


newmoney.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα