ISOMAT: Επέκταση μέσω επενδύσεων εντός κι εκτός Ελλάδας

Συνεχίζει δυναμικά τις επενδύσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό η ISOMAT, με στόχο την ανάπτυξή της και την επέκτασή της, ιδιαίτερα στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, οι επενδύσεις το 2015 άγγιξαν τα 2,6 εκατ. ευρώ και αντίστοιχου ύψους αναμένεται να είναι το ποσό για τις επενδύσεις του 2016.

Όπως αναφέρει, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες των τελευταίων ετών, και το γεγονός ότι η οικοδομική δραστηριότητα στην Ελλάδα τα τελευταία 8 χρόνια έχει σημειώσει πτώση της τάξης άνω του 90% σε τ.μ. και σε όγκο, η ISOMAT κατάφερε να δείξει μια αξιοσημείωτη αντοχή στην κρίση. Το 2015 μάλιστα έκλεισε με άνοδο του τζίρου της κατά 12,6% σε σχέση με το 2014, ενώ στο πρώτο επτάμηνο του 2016 σημειώνεται άνοδος 10,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015. 

Επενδύσεις στην Ελλάδα

Μέσα στο 2015 ολοκληρώθηκε η επέκταση της ήδη επιτυχημένης γραμμής παραγωγής πολυουρεθανικών προϊόντων της στον Άγιο Αθανάσιο καθώς και οι εργασίες επέκτασης και εκσυγχρονισμού των υπολοίπων παραγωγικών της μονάδων.

Από τον Απρίλιο του 2016 βρίσκεται υπό κατασκευή η επέκταση κατά 900 τ.μ. των κεντρικών γραφείων διοίκησής της στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

Επενδύσεις στο εξωτερικό

Τον Ιανουάριο του 2015 η εταιρεία προχώρησε, μέσω της θυγατρικής της ISOMAT ROMANIA SRL., σε εξαγορά έτοιμου εργοστασίου παραγωγής χρωμάτων, πολυμερικών σοβάδων και κονιαμάτων στην πόλη του Βουκουρεστίου, εκτάσεως 5000 τμ. στεγασμένης επιφάνειας, επί οικοπέδου 42.000 τ.μ., το οποίο και ξεκίνησε λειτουργία τον Μάρτιο του 2016. Στόχος της επένδυσης είναι η μεγαλύτερη διείσδυσή της στην αγορά της Ρουμανίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων. Συγχρόνως, συνεχίζει την πώληση των παραδοσιακών της προιόντων στην τοπική αγορά.

Νέες θυγατρικές

Στα τέλη του 2014 ξεκίνησε τη λειτουργία της, η θυγατρική εμπορική εταιρεία της ISOMAT στη Σλοβενία, με έδρα την πόλη Maribor, ενώ στις αρχές του 2015 το γραφείο αντιπροσώπευσης που είχε στη Μόσχα μετεξελίχθηκε σε εμπορική θυγατρική εταιρεία. Έτσι, την παρούσα χρονική στιγμή, η ISOMAT κατέχει 6 θυγατρικές εταιρείες. Στη Σερβία και τη Ρουμανία οι θυγατρικές της είναι παραγωγικές εταιρείες, ενώ στη Ρωσία, Τουρκία, Βουλγαρία και Σλοβενία είναι εμπορικές. Επίσης, διαθέτει και μία συνδεδεμένη εταιρεία στην Ισπανία.

Εξαγωγική δραστηριότητα

Η ISOMAT πραγματοποιεί εξαγωγές σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλον τον κόσμο και συγκεκριμένα, πέρα από τις 7 χώρες, όπου δραστηριοποιείται μέσω των θυγατρικών και της συνδεδεμένης εταιρείας, η ISOMAT πραγματοποιεί διεθνείς πωλήσεις και στις εξής χώρες: Στη Γερμανία, Αυστρία, Αγγλία, Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Σουηδία, Μάλτα, Ουκρανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Μολδαβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Κροατία, Λετονία, Γεωργία, Κόσσοβο, FYROM, Αλβανία, Κύπρο, ΗΠΑ, Καναδά, Βραζιλία, Κούβα, Παραγουάη, Γουατεμάλα, Ινδία, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Ισραήλ, Ιορδανία, Λίβανο, Παλαιστίνη, Ιράν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κατάρ, Αζερμπαϊτζάν, Λιβύη, Τσαντ, Αλγερία, Λιβερία, Ισημερινή Γουινέα, Νιγηρία, Μαρόκο, Τυνησία, Ταϊλάνδη, Μαλαισία.


Πηγή: voria.gr