2nd International Symposium on Energy Challenges and Mechanics (ECM2)

Από τότε που ο James Watt, ένας Σκωτσέζος εφευρέτης, εφηύρε την ατμομηχανή, ο ανθρώπινος πολιτισμός στηρίζεται όλο και περισσότερο σε μια σταθερή πηγή ενέργειας. Η άνοδος της Κίνας ως διεθνούς ενεργειακή υπερδύναμης και η παγκόσμια ενεργειακή κρίση είναι μια τεράστια πρόκληση.

Βρισκόμαστε σε μια μεταβατική εποχή. Από τη μία πλευρά, βλέπουμε τεχνολογικά επιτεύγματα στον τομέα της έρευνας και την ανάπτυξη του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, πόροι που εξαντλούνται. Από την άλλη πλευρά, βλέπουμε τις ιδέες και τα σχέδια για τη νέα δομή του ενεργειακού μείγματος του μέλλοντος. 

Το Συνέδριο αναφέρεται στις ενεργειακές προκλήσεις, με τη συμμετοχή πολλών κλάδων της επιστήμης και της τεχνολογίας, τη διαχείριση και τη χάραξη πολιτικής. 

Τα θέματα περιλαμβάνουν τόσο τα ορυκτά καύσιμα όσο και διάφορες μορφές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ακόμη, θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την ενεργειακή απόδοση, την ασφάλεια, το περιβάλλον και την οικολογία. 

Το 2nd International Symposium on Energy Challenges and Mechanics (ECM2) θα λάβει χώρα στο Aberdeen της Σκωτίας, την ενεργειακή πρωτεύουσα της Ευρώπης από 19 έως 21 Αυγούστου 2014. Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του συνεδρίου http://pluslearning.co.uk/ecm2/

Εισηγητές θα είναι μηχανικοί, ερευνητές, οικολόγοι, εκπρόσωποι των ρυθμιστικών αρχών κ.ά.

Από ελληνικής πλευράς, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το Session 3 του Συνεδρίου με θέμα "Αποθήκευση και Συμπίεση Υδρογόνου", καθώς Chairman και εισηγητής θα είναι ένας εξαιρετικός Έλληνας επιστήμονας, ο Δρ. Σοφοκλής Μακρίδης, ειδικός σε θέματα Νανο-σύνθετων υλικών και διεργασιών ενεργειακών εφαρμογών, Υπεύθυνος ερευνητής του Ινστιτούτου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Περιβαλλοντικών Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου του Bolton (University of Bolton, UK)



Πηγή: ERGON blog - ergonblog.gr