Έρχεται το 1ο Building Materials Forum • Δωρεάν συμμετοχή για ελεύθερους επαγγελματίες αρχιτέκτονες & πολιτικούς μηχανικούς



Η BOUSSIAS και το ΤΕΕ συνδιοργανώνουν το BUILDING MATERIALS FORUM που θα λάβει χώρα στις 13/12/22 στην OTEAcademy, σε καιρούς που οι τιμές και η επάρκεια δομικών υλικών, δοκιμάζουν τον Οικοδομικό Κλάδο με το Δομικό Υλικό ως τον ακρογωνιαίο λίθο των επιλογών Καινοτομίας, Σχεδιασμού και Μηχανικής στη κατασκευή και τελικά της διαμόρφωσης του αστικού πολιτισμού στη κατεύθυνση της Αειφορίας και της Αποδοτικότητας. Το Συνέδριο τελεί υπό Επιστημονική Επιτροπή με Πρόεδρο της, την Ομότιμη Καθηγήτρια ΕΜΠ και Μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ, κα Αντωνία Μοροπούλου.

Με την αλλαγή των αντιλήψεων διαβίωσης και την απαίτηση της πολυσχιδούς κτιριακής λειτουργίας, ως πολύ βασικά στοιχεία της κατασκευής, τα οικοδομικά υλικά θα αντιμετωπίσουν πολλές προκλήσεις. Τα δομικά υλικά θα έπρεπε να αναπτύσσονται προς την επιδίωξη της λειτουργικής ποικιλομορφίας, της οικονομίας του κύκλου ζωής και της ανακύκλωσης.

Το 1ο Building Materials Forum (BMF) έχει σκοπό να αποτελέσει το hub της αγοράς δομικών υλικών και των αρχιτεκτόνων αλλά και των μηχανικών όλων των ειδικοτήτων, σε επίκαιρα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες του χώρου και κατ’ επέκταση τον αστικό ιστό. Διακεκριμένοι αρχιτέκτονες με πολλές βραβεύσεις για τα έργα τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μηχανικοί και developers του οικοδομικού κλάδου, δίνουν όλοι το παρόν σε ένα φόρουμ της αγοράς δομικών υλικών, που για πρώτη φορά γίνεται στην Ελλάδα.

Η συμμετοχή για Ελεύθερους Επαγγελματίες Aρχιτέκτονες και Πολιτικούς Μηχανικούς είναι δωρεάν! Για τις υπόλοιπες συμμετοχές, μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας με 15% έκπτωση με το early bird μέχρι τις 11/11/22, εδώ.

Θα μας μιλήσουν βραβευμένοι leading Αρχιτέκτονες όπως ο κ. Δημήτρης Ποτηρόπουλος, ο κ. Θωμάς Δοξιάδης, η κα Λυδία Καλλιπολίτη, η κα Λυδία Ξυνογαλά, ο κ. Νίκος Φυντικάκης, η κα Θεώνη Ξάνθη, η κα Χριστίνα Αργυρού, η κα Στέλλα Πιερή και άλλοι αρχιτέκτονες που θα παρουσιάζονται τακτικά από το ημερήσιο Newsletter BUILD της BOUSSIAS, από την επόμενη εβδομάδα μαζί με abstracts των ομιλιών τους, αλλά και εξέχοντες μηχανικοί κατασκευών όπως ο κ. Γρηγόρης Πενέλης και η ομάδα των Περιστρεφόμενων Πύργων στην Αγία Νάπα Κύπρου, ο κ. Μ. Παπαφιλίππου από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ο κ. Γ. Περικλέους Πολ. Μηχανικός του έργου και ο κ. Π. Φιλίππου ο Αρχιτέκτονας του έργου, και τέλος με ο κ. Θεοφάνης Μπομπότης με τον κ. Θανάση Λάλα σε fireside chat, θα συνοψίσουν το κεντρικό μήνυμα του Φόρουμ:

τα καινοτόμα, αειφόρα και αποδοτικά δομικά υλικά, μπορούν να αποτελέσουν μέρος των πολλαπλών προκλήσεων στον οικοδομικό κλάδο σήμερα.

Επιπλέον, σε δύο πάνελ, το πρώτο των παραγόντων του δομικού υλικού, καθώς και στο δεύτερο των κορυφαίων ερευνητών δομικών υλικών στην Ελλάδα, θα συζητηθεί συνδυαστικά, πώς η έρευνα θα απαντήσει στις ανάγκες της αγοράς δομικού υλικού για αειφόρο και λειτουργική απόδοση, δια μέσου της κρίσης.

Tο δομικό υλικό λοιπόν ως η μικρομονάδα αειφορίας, αποδοτικότητας, οράματος και σχεδιασμού για τον αρχιτέκτονα, τον Οικοδομικό κλάδο απέναντι στα προβλήματα του σήμερα: τις τιμές, την επάρκεια, την διάρρηξη των εφοδιαστικών αλυσίδων, την ανάγκη για αειφορία και αποδοτικότητα λειτουργίας του κτιρίου. Το υλικό ως η καινοτόμος λύση, στο πρόβλημα της ακρίβειας, της ανάγκης να εξοικονομήσουμε ενέργεια και να χτίσουμε κτίρια τα οποία είναι φιλικά στον άνθρωπο και στο περιβάλλον, χωρίς να είναι ακριβά και αυτό γίνεται. Ποιος είναι ο τρόπος αυτός;

Σας περιμένουμε στις 13/12/22 στην OTEAcademy, για να συζητήσουμε για τις προκλήσεις των δομικών υλικών στον Οικοδομικό Κλάδο. Κάνετε την εγγραφή σας σήμερα εδώ!