Η ομάδα, η οποία συστάθηκε το 2017, συμμετείχε στο διαγωνισμό με έναν δορυφόρο μεγέθους λίγο μεγαλύτερου από ένα μικρό δοχείο αναψυκτικού, ο οποίος εκτοξεύθηκε σε ύψος 1Km πάνω από το έδαφος, ως φορτίο σε πύραυλο.
Στο απόγειο της πτήσης, ο δορυφόρος εγκατέλειψε τον πύραυλο, εκτελώντας ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο. Μέσω ενός μηχανισμού στο εσωτερικό του, ο δορυφόρος χωρίστηκε σε συγκεκριμένο ύψος πάνω από το έδαφος σε τέσσερα κομμάτια τα τρία εκ των οποίων εκτέλεσαν τριγωνικό εκτοπισμό (μέθοδο εντοπισμού διαφορετική του GPS) ενώ το τέταρτο προσγειώθηκε σε άγνωστη τοποθεσία.
Σκοπός της αποστολής ήταν η συμβολή στον εντοπισμό ανθρώπων σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης καθώς και η έρευνα εναλλακτικών τρόπων εντοπισμού.
Η συμμετοχή της ομάδας ενισχύθηκε από χορηγούς τις εταιρίες 3D Form και MEXDALE, οι οποίες προμήθευσαν την ομάδα ASPiRE με τις πρώτες ύλες για την κατασκευή του κελύφους του δορυφόρου καθώς και από την ομάδα Hyperion Robotics του Πανεπιστημίου, η οποία υποστήριξε τη συμμετοχή στο διαγωνισμό με υλικά και την εμπειρία που διαθέτει από αντίστοιχες διοργανώσεις.
Η αποστολή της ομάδας ASPiRE η οποία συμμετείχε στο διαγωνισμό CanSat in Greece 2020 αποτελείτο από τους φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Μάρκο Δελαπόρτα, Γιάννη Λουκά, Θεόδωρο Παυλίτσα, Δημήτρη Θεοδώρου, Δημοσθένη Γαβριηλίδη και τη φοιτήτρια του Τμήματος Χημικών Μηχανικών Μαρία Πλιάκα.
Ο διαγωνισμός CanSat in Greece είναι ένας πανελλήνιος διαγωνισμός διαστημικής που στόχο έχει την εξοικείωσή των συμμετεχόντων με τεχνολογίες παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνται σε έναν δορυφόρο.