Τα είδη του Luxury Interior Design


Η λέξη luxury είναι ένας εξαιρετικά αόριστος όρος. Για μερικούς ανθρώπους, σχετίζεται με μια αισθητική, ενώ για άλλους, είναι κάτι το υπερβολικό. Αλλά όταν πρόκειται για το interior design, μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε ότι η “πολυτέλεια” είναι στην πραγματικότητα ένας τρόπος ζωής. Η έννοια του πολυτελούς εσωτερικού σχεδιασμού μπορεί να επιτευχθεί με διάφορα στυλ, όλα φέρνουν κάτι νέο στο οπτικό πεδίο.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά βασικά στοιχεία που είναι πάντα παρόντα σε όλους τους τρόπους των πολυτελών χώρων: μεγαλείο, ευρυχωρία και πολυτέλεια. ο τρόπος με τον οποίο αυτά ενσωματώνονται ιδέες στο χώρο καθορίζει το επίπεδο πολυτέλειας που είναι αρθρωμένο στα σχέδια.

Τα είδη του luxury interior design είναι τα εξής:

1. Classical Luxury

Το νεοκλασικό στυλ εσωτερικού σχεδιασμού εμπνέεται από την ελληνική και ρωμαϊκή αρχιτεκτονική. Διαθέτει το μεγαλείο που χαρακτηρίζει αυτά τα παλιά μοντέλα με μια σύγχρονη συστροφή. Εξομοιώνει στοιχεία όπως το τοίχωμα, οι ψηλοί πυλώνες, η ψηλή οροφή και πολλά άλλα, με τη βοήθεια σύγχρονων υλικών. Κυρίως λευκά σχέδια με σχεδιασμό πολυελαίων ή οροφής χρησιμοποιούνται σε τέτοια εσωτερικά σχέδια.


2. Victorian Luxury

Το βικτοριανό ύφος του εσωτερικού σχεδιασμού μιμείται την αρχιτεκτονική που χρησιμοποιήθηκε κατά την βικτοριανή εποχή. Αυτό περιελάμβανε την εκλεκτική αναβίωση άλλων ιστορικών στυλ, όπως το ελληνικό, το ρωμαϊκό, το μπαρόκ, το ροκοκό και πολλά άλλα. Αυτά περιλαμβάνουν ως επί το πλείστον ένα ζεστό χρώμα, παραδοσιακά έπιπλα και άλλα εσωτερικά αξεσουάρ και εξαρτήματα. Αυτές τις μέρες, το στυλ αυτό χρησιμοποιείται με μερικές σύγχρονες φλόγες για να δημιουργηθεί ένα καταπληκτικό πολυτελές εσωτερικό design. Είναι κυρίως κατάλληλο για σουίτες, ρετιρέ ή ακόμα και ευρύχωρες ανεξάρτητες κατοικίες. Δεδομένου ότι το βικτοριανό πολυτελές design είναι ένας συνδυασμός πολλών ανεξάρτητων στυλ, διαθέτει ένα μεγάλο αριθμό οπτικής διέγερσης.

3. Traditional Luxury

Η παραδοσιακή έκδοση του πολυτελή εσωτερικού σχεδιασμού χρησιμοποιεί ισχυρούς ξύλινους τόνους και ζεστά χρώματα. Το μεγαλείο αυτού του τύπου στυλ προέρχεται από την επική λεπτομέρεια. Υπάρχει μια τεράστια έμφαση στην ξυλουργική, τα λεπτομερή γλυπτά και καλούπια μαζί με μοναδικά δημιουργημένα έπιπλα. Αυτές οι προδιαγραφές μπορεί να φαίνονται πολύ ασαφείς, αλλά σε συνδυασμό με ζεστό φωτισμό, θα πάρετε κάτι πραγματικά φαινομενικό.

4. Baroque Luxury

Το μπαρόκ στυλ ήταν κυριολεκτικά ένα κίνημα που ανυψώθηκε για να αψηφήσει την απλότητα και την ακρίβεια που προέκυψαν όταν οι θρησκευτικοί εξτρεμιστές απογύμνωσαν τις εκκλησίες από όλες τις διακοσμήσεις τους. Αυτή η κίνηση ήταν γνωστή ως αναμόρφωση και τα κτίρια εκείνης της εποχής ήταν εξαιρετικά αυστηρά και σοβαρά. Ως εκ τούτου, το μπαρόκ κίνημα προέκυψε ως διαμαρτυρία ενάντια σε αυτό το ακραίο σκεπτικό. Έχει έντονα, φωτεινά χρώματα, δυνατά έργα ζωγραφικής και γλυπτά μαζί με ζεστά χρώματα.


5. Rococo Luxury

Το στυλ ροκοκό ήταν το αγαπημένο θέμα της γαλλικής αριστοκρατίας από τον δέκατο όγδοο αιώνα. Αντιπροσωπεύει το τέλος της εποχής του Μπαρόκ και διαθέτει ελαφρά παστέλ χρώματα με χρυσές προθέσεις για να σηματοδοτήσει την ταυτότητά του. Σήμερα, το στυλ Rococo εξομοιώνεται με τη χρήση λευκών σκηνικών με παστέλ θέματα και με παραδοσιακό άγγιγμα. Τα σχέδια δαπέδων σε τέτοιους εσωτερικούς χώρους έχουν μεγάλα μοτίβα ενώ οι οροφές είναι υψηλές και χυτές. Ωστόσο, το χρωματικό σχέδιο εξισορροπεί τη βαριά διακόσμηση, ώστε ο χώρος να μην φαίνεται υπερβολικά φορτωμένος.

6. Modern Luxury

Η έννοια της πολυτέλειας ερμηνεύεται στο μοντέρνο στυλ με τις καθαρές γραμμές, τα ευρύχωρα δωμάτια με μηδενικά δομικά εμπόδια και την έμφαση σε ένα ουδέτερο χρώμα. Η σύγχρονη εκδοχή ενός πολυτελούς εσωτερικού σχεδιασμού είναι για εκείνους που δεν προτιμούν την παράδοση. Είναι για τους ανθρώπους που αγαπούν την κομψή και εκλεπτυσμένη αυστηρότητα της σύγχρονης εποχής.

7. Contemporary Luxury

Το σύγχρονο στυλ είναι μια συσσώρευση όλων των μορφών που ήταν δημοφιλείς στο δεύτερο μισό του εικοστού αιώνα. Αν και αυτό το στυλ περιλαμβάνει ένα τεράστιο φάσμα άλλων στυλ όπως το βικτοριανό, το πολυτελές του αποτέλεσμα είναι εντελώς διαφορετικό. Μερικά στοιχεία για ένα σύγχρονο πολυτελές εσωτερικό σχεδιασμό αποτελούν τα ψηλά ταβάνια, οι εκτεθειμένοι αγωγοί, τα funky έπιπλα και ακόμη και τα μοναδικά έργα τέχνης.

8. Hybrid Luxury

Το υβριδικό στυλ είναι ένα δημιουργικό μείγμα από δύο στυλ που μπορούν να επιβάλουν την ιδέα της πολυτέλειας όταν συνδυάζονται. Αυτή είναι μια σύγχρονη καινοτομία και φαίνεται καλύτερα όταν μια από τις αισθητικές που χρησιμοποιούνται είναι κομψή, ενώ η άλλη είναι βαριά και προσιδιάζει στην παράδοση. Το καλύτερο παράδειγμα αυτού θα είναι τα σύγχρονα αραβικά ή / και τα σύγχρονα ισλαμικά στυλ εσωτερικού σχεδιασμού. Και τα δύο μιμούνται την παράδοση αλλά και δείχνουν σεβασμό των σύγχρονων ευαισθησιών.


πηγή: hoteldesign.gr




Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε το μηνιαίο ενημερωτικό μας στο email σας