Το WhatsApp έφτασε τους 2 δις χρήστες παγκοσμίως

Το WhatsApp, για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια, ανακοίνωσε τον επίσημο αριθμό των χρηστών του και αποκάλυψε ότι “έσπασε” το φράγμα των 2 δις!

Το 2014, όταν και εξαγοράστηκε από το Facebook έναντι 20 δις δολαρίων, η εφαρμογή μηνυμάτων είχε 450 εκατ. χρήστες. Μετά την εξαγορά, η φήμη του “εκτινάχτηκε” ακόμη περισσότερο και έτσι μέχρι το 2016 είχε φτάσει το 1 δις χρήστες και το 2018 τους 1,5 δις. Όπως φαίνεται, το Facebook εσκεμμένα δεν είχε αποκαλύψει τον αριθμό των χρηστών εδώ και δύο χρόνια καθώς περίμενε να πετύχει άλλο ένα σημαντικό ορόσημο.

WhatsApp Pay: Επίσημο λανσάρισμα με 10 εκατ. αρχικούς χρήστες

Από τα νέα δεδομένα προκύπτει ότι το WhatsApp αποκτά περίπου 500 εκατ. νέους χρήστες κάθε δύο χρόνια. To Facebook έχει μεν περισσότερους χρήστες – είχε φτάσει τους 2 δις το 2017- όμως βλέπει ξεκάθαρα να συντελείται μια “στροφή” του κοινού σε άλλα social media. Ο κόσμος δείχνει να προτιμά πλέον τις μικρές, ιδιωτικές συζητήσεις και όχι τις συνεχείς δημοσιεύσεις.

Αυτό δείχνει και η πορεία του Facebook Messenger που κατάφερε να φτάσει τους 1,3 δις χρήστες το 2017 ενώ το Instagram “έπιασε” το 1 δις μόλις τον περασμένο Ιούνιο. Αυτός είναι πιθανότατα και ο λόγος που οδήγησε τον Mark Zuckerberg στην εξαγορά του WhatsApp, έξι χρόνια πριν.

startupper.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!