Σεμινάριο: "Η συμβολή του mentoring και του coaching στην επιχειρηματικότητα" στη Θεσσαλονίκη

Ο όμιλος Humans και ο όμιλος Νεανικής Επιχειρηματικότητας, αναγνωρίζοντας τη συμβολή της καθοδήγησης στην επιχειρηματικότητα, σας προσκαλούν τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 20:00 στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Μανωλεδάκης" του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, στη Διαγώνιο (Τσιμισκή 103 με Βύρωνος - είσοδος από Ισαύρων) σε ημερίδα με θέμα «Εμπορική καθοδήγηση (mentoring) και συμβουλευτική επιχειρηματικής εξέλιξης (coaching)».

Συντονίστρια εκδήλωσης: Φαίη Αυλογιάρη, ΜΒΑ

Είσοδος: 10 ευρώ

Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Θα υπάρχει στην αίθουσα Coffee Break

Φόρμα εγγραφής :

* Η φόρμα λειτουργεί κανονικά απλά εμφανίζει error όταν την στέλνετε αλλά μας έρχονται κανονικά τα στοιχεία σας

Με εκτίμηση
  • Γιάννης Δ. Αθανασιάδης, PhD Εμπορικού Δικαίου, Πρόεδρος Ομίλου Humans Νέων Επιστημόνων και Επαγγελματιών
  • Χρήστος Σταυρόπουλος, LLM Πολιτικές Επιστήμες, Πρόεδρος Ομίλου Νεανικής Επιχειρηματικότητας

Πρόγραμμα εκδήλωσης

20:00 – 20:20 Εγγραφές.
20:20 – 20:40 Χαιρετισμοί.
20:40 – 21:10 Παναγιώτα Αλεξίου, Coaching Υψηλών Αποδόσεων.
21:10 – 21:40 Πέτρος Σίμος, Ένα Πλάνο Καλλιέργειας Επιχειρηματικής Νοοτροπίας
21:40 – 22:10 Κατερίνα Δασκαλοπούλου, Υλοποίηση προσωπικών και επαγγελματικών στόχων.
22:10 – 22:40 Nίκος Χουβαρδάς, Ο νευρογλωσσικός προγραμματισμός (NLP). Το κλειδί της επιτυχίας στη ζωή, την επιχειρηματικότητα και τις πωλήσεις.
22:40 – 23:10 Ηλιάνα Κυνηγοπούλου, Ευελιξία στις αλλαγές.


Βιογραφικά ομιλητών

H Παναγιώτα Αλεξίου είναι Οικονομολόγος, MBA, PCC Coach, (Professional Certified Coach) πιστοποιημένη από το ICF (International Coach Federation), ταμίας του παραρτήματος ICF Greece Charter Chapter και, ως Υπεύθυνη Επιτροπής Βορείου Ελλάδος το 2019, έχει αναλάβει μαζί με μία ικανότατη ομάδα την διάδοση του coaching στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και στη Θεσσαλία. Έχει πραγματοποιήσει άλλες δύο θητείες (2015 και 2016) ως ταμίας της ICF GREECE CHAPTER. Δραστηριοποιείται ως Career & Business Coach και έχει αποκτήσει επαγγελματική πιστοποίηση Συμβούλου Σταδιοδρομίας GCDF (Global Career Development Facilitator) από το NBBC. Έχει πραγματοποιήσει ομιλίες, σεμινάρια και workshop σε συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, το Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο, το Δήμο Πανοράματος και τους Εμπορικούς Συλλόγους σε θέματα Σταδιοδρομίας, Πωλήσεων και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης. Υποστηρίζει, ως Career Coach, άτομα που είναι σε διαδικασία μετάβασης σε νέο εργασιακό χώρο. Και, ως Business Coach, επιχειρηματίες στην ανάπτυξη ή και αναδιοργάνωση των επιχειρήσεών τους και την ενίσχυση της ανθεκτικότητάς και της απόδοσής τους. Είναι ιδρύτρια της Success Is Simple smPC, και τηςSuccess Is Simple Limited.

Ο Πέτρος Α. Σίμος είναι Business Coach με πολυεπίπεδες σπουδές σε νομική, διοίκηση επιχειρήσεων και ψυχολογία αλλά κυρίως με πάθος για δύο τομείς: α) την καινοτομική επιχειρηματικότητα και β) τις νευροεπιστήμες. Iδρυτής του ιστοχώρου FinancialAdvisor.gr με πρώτες θέσεις (1-10) Google αποτελεσμάτων αναζητήσεων για τους όρους: «σύμβουλος επιχειρήσεων», «επένδυση χρημάτων», «τόνωση αυτοπεποίθησης», «business plan» και πάνω από 20 άλλες λέξεις κλειδιά. Άνθρωπος τόσο της τεχνολογίας όσο και της ψυχολογίας, τού αρέσει να μαθαίνει συνεχώς νέα πεδία και να εφαρμόζει περίεργες μεθοδολογίες και τεχνικές πρώτα στον εαυτό του και μετά στους πελάτες του.

Η Κατερίνα Δασκαλοπούλου είναι απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος ΑΠΘ, έχει MSc στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το ΕΚΠΑ, διετή εκπαίδευση στο ‘’Εργαστήριο Διερεύνησης ανθρώπινων σχέσεων’’ Χάρις Κατάκη. Έχει εντρυφήσει μελέτη της επιστήμης της κοσμολογίας με μαθήματα του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κρήτης και στη φιλοσοφία Δια-Νόησης μέσα από διδασκαλίες κοσμοθεωριών. Διαθέτει επαγγελματική εμπειρία ως προϊσταμένη σε θέσεις Διοίκησης και Οικονομικής Διαχείρισης, ενώ διετέλεσε ειδική σύμβουλος στα Υπουργεία Μεταφορών & Επικοινωνιών και Αγροτικής Ανάπτυξης. Ασχολείται με εκπαίδευση προσωπικού σε ιδιωτική εταιρία με τεχνικές προσέγγισης πελατών και πωλήσεων. Διοργανώνει σεμινάρια και διαλέξεις εντός και εκτός Αθηνών, καθώς και ραδιοφωνική εκπομπή, στον τομέα well-being και αυτοεξέλιξης.

Ο Νίκος Χουβαρδάς σπούδασε οικονομικά και διοίκηση επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Στην αρχή της καριέρας του εργάστηκε στην ΕΕΔΕ (Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης) ως υπεύθυνος σχεδιασμού και προώθησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων, αλλά μετά τον κέρδισε η επιχειρηματικότητα με την ίδρυση και λειτουργία επιχειρήσεων παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα ανάπτυξης πωλήσεων, marketing και την διοργάνωση ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων ανάπτυξης δεξιοτήτων πωλήσεων για επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων. Ιδρυτής και γενικός διευθυντής του EXODOS CLUB του πρώτου εκπτωτικού club στην Ελλάδα. Έχοντας μια πολύχρονη εμπειρία στο consulting, mentoring & training,έχοντας εκπαιδευτεί στον Νευρογλωσσικό προγραμματισμό NLP αλλά και με συνεχή εκπαίδευση στο Life Coaching στο Καποδιστριακό πανεπιστήμιο, σήμερα είναι σύμβουλος επιχειρηματικής και προσωπικής ανάπτυξης. Παρέχει ατομική αλλά και ομαδική υποστήριξη σε πωλητές, επιχειρηματίες και ελευθέρους επαγγελματίες, με σκοπό την εμψύχωση, την παρακίνηση, την ενεργοποίηση και υποκίνηση για ανάληψη δράσης για την επίτευξη άριστων επιδόσεων. Με την ιδιότητα του αυτή συνεργάσθηκε με πλήθος επιχειρήσεων και εμπορικών καταστημάτων αναλαμβάνοντας την βελτίωση των πωλήσεων και την εκπαίδευση του προσωπικού μέσα από εξειδικευμένα προγράμματα που σχεδιάσθηκαν για τις ανάγκες των επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα είναι επαγγελματίας ομιλητής, με 25ετή εμπειρία, σε θέματα τεχνικών πωλήσεων, επικοινωνίας, προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, μέσα από την κλασική προσέγγιση, αλλά και την εφαρμογή των αρχών και των κανόνων του Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού (NLP). Εισηγητής σεμιναρίων πωλήσεων και ποιοτικής εξυπηρέτησης πελατών στην ΕΕΔΕ. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Το Ημερολόγιο του κορυφαίου πωλητή», που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 2008 και με τις συνέχεις εκδόσεις του αποτέλεσε εργαλείο για την καλύτερη οργάνωση του χρόνου και την επίτευξη στόχων των πωλητών.

Η Ηλιάνα Κυνηγοπούλου έχει μακρά πορεία στον χώρο της συμβουλευτικής και των επιχειρήσεων. Ξεκίνησε με σπουδές Οικονομικών, μεταπτυχιακό στην Διοίκηση επιχειρήσεων, εξειδικεύτηκε στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα (Banking) και εργάστηκε για χρόνια σαν Διευθυντικό Στέλεχος στην Alpha Bank. Η αγάπη της για τον άνθρωπο την ώθησε να σπουδάσει, όσο εργαζόταν στην Τράπεζα, στη Σχολή της Γκεστάλτ (Gestalt in Organizations) και Life Coaching (Προπονητική Ζωής) και να αποφασίσει να αποχωρήσει από εκεί για να ξεκινήσει το 2009 τον δικό της χώρο Be Alive Ευ Ζην Γελώντας, όπου δραστηριοποιείται τόσα χρόνια. Από τότε ειδικεύτηκε στην Γελωτολογία ως Γελωτοθεραπεύτρια και Εκπαιδεύτρια Γελωτοθεραπευτών, με σπουδές στο Laughter Yoga University και την Σχολή United Minds στο Λονδίνο. Είναι Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Γελωτολόγων Ελλάδος και σκοπός της είναι το Γέλιο και η Γελωτολογία να αγαπηθούν και να βιωθούν σε όλη την Ελλάδα, σε όλο τον κόσμο, από μικρούς και μεγάλους. Επίσης ειδικεύτηκε στην Κλινική Υπνοθεραπεία και τον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό ( NLP) εγγεγραμμένη στο μητρώο του American Board of Hypnotherapy. Είναι Θεραπεύτρια στην Κοσμοενεργειακή Θεραπευτική με τον βαθμό του Progressor και μπορεί να μυεί και να εκπαιδεύει Θεραπευτές στην Μέθοδο. Από το 2010 έκανε γνωστή τη Γελωτοθεραπεία στην Βόρεια Ελλάδα δίνοντας διαλέξεις και συνεδρίες σε πολλές πόλεις ανοιχτές για όλον τον κόσμο αλλά και σε ειδικές ομάδες ανθρώπων, όπως σε γηροκομεία, σχολεία, οργανισμούς και αλλού. Ως Σύμβουλος εκπαιδεύτηκε και ασκεί τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό για Εφήβους και Ενήλικες από το 2009. Άρθρα της έχουν δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο, πραγματοποιεί πολλαπλές παρουσιάσεις στην τηλεόραση καθώς και δίνει διαλέξεις για την ευεξία, τη θετική ψυχολογία, το Ευ Ζην των ανθρώπων και τις εναλλακτικές θεραπευτικές μεθόδους.

Για εγγραφές μπείτε εδώ


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!