Εγκαίνια δεκάδων νέων ξενοδοχείων στην Αθήνα!

Δεκάδες ξενοδοχειακές μονάδες μεγάλων διεθνών αλυσίδων, υπερσύγχρονα boutique ξενοδοχεία και πολυτελή τουριστικά διαμερίσματα αναμένεται να λειτουργήσουν μέσα στους επόμενους μήνες στην ευρύτερη περιοχή του ιστορικού κέντρου, την πλατεία Ομονοίας, την πλατεία Θεάτρου, το Κολωνάκι, την πλατεία Συντάγματος, το Μοναστηράκι, την Λεωφόρο Συγγρού αλλά και σε γειτονιές γύρω από το Θησείο!

Τα συνεχόμενα τουριστικά ρεκόρ της Ελλάδας και η (εκ νέου) ανάδειξη της Αθήνας ως έναν από τους δημοφιλείς προορισμούς για weekends τόσο την χειμερινή όσο και την θερινή περίοδο έχει προσελκύσει εγχώριους και κυρίως ξένους επενδυτές, οι οποίοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το νέο τουριστικό «κύμα» που αναμένεται – σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών του κλάδου- να απογειώσει την ζήτηση για κρατήσεις μέσα στα επόμενα χρόνια σε ιστορικά επίπεδα για την ελληνική πρωτεύουσα. Ιδιαίτερα έντονη είναι οι παρουσία των ξενοδοχειακών ομίλων από το Ισραήλ, καθώς έχουν επενδύσει μαζικά σε δεκάδες κτίρια και ξενοδοχεία της Αθήνας.

Από την Ομόνοια μέχρι το Σύνταγμα

Στις αρχές Απριλίου έχουν προγραμματιστεί τα εγκαίνια του 5άστερου «Athens Capital Hotel» (της αλυσίδας «MGallery») στην Πλατεία Συντάγματος στο ιστορικό κτίριο στην διασταύρωση των οδό Κριεζώτου και Πανεπιστημίου, όπου παλαιότερα φιλοξενούσε το «Kings Palace Hotel».

Για την ανακαίνιση του κτιρίου και την δημιουργία ενός πολυτελούς ξενοδοχείου με 158 δωμάτια, 19 σουίτες, αίθουσες συνεδριάσεων και ειδικών εκδηλώσεων καθώς και για ένα νέο εστιατόριο στον 9ο όροφο του κτιρίου η Lampsa Hellenic Hotels προχώρησε σε επένδυση 22 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ το μάνατζμεντ έχει αναλάβει ο Γαλλικός ξενοδοχειακός όμιλος Accor.


Ο όμιλος Accor πρόκειται επίσης να αναγείρει ξενοδοχείο στον χώρο, όπου υπήρχε κάποτε το – κατεδαφισμένο πλέον – «θέατρο Aθήναιον», στη συμβολή των οδών Πατησίων και Mάρνη 2, κοντά στην Πλατεία Oμόνοιας. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο θα ενταχθεί στην αλυσίδα «IBIS Styles».

Στην παραμελημένη για χρόνια Πλατεία Ομονοίας θα ανοίξει τις πύλες του μέσα στους επόμενους μήνες (πιθανότατα αρχές Μαρτίου) τo ιστορικό ξενοδοχείο της Ομόνοιας «Ακροπόλ» ως «Brown Acropol».

Το ανακαινισμένο εκ βάθρων ξενοδοχείο στην οδό Πειραιώς 1, που παράμενε κλειστό για μια δεκαετία, μεταμορφώθηκε πλήρως μετά από εκτεταμένες εργασίες και απόκτησε μια νέα μορφή. Διαθέτει πλέον 165 δωμάτια, συνεδριακούς χώρους για 450 άτομα και roof-top bar restaurant με πανοραμική θέα σε όλη την Αθήνα.

Η αλυσίδα Brown Hotels, η οποία έχει έδρα το Τελ Αβίβ, έχει στην κατοχή της πολυτελή ξενοδοχεία και boutique hotels στο Ισραήλ (στο Τελ Αβίβ και στην Ιερουσαλήμ), στην Κροατία (στην πόλη Τρογκίρ στις Δαλματικές ακτές της Κροατίας), στις ΗΠΑ και στην Γερμανία. Η Brown Hotels σχεδιάζει ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα για την χώρα μας με σκοπό να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ελληνική τουριστική αγορά καθώς αγόρασε έξι ακίνητα στην Αθήνα (κοντά στην πλατεία Συντάγματος, στην πλατεία Κοτζιά, στο Κολωνάκι, στο Μετς και στα Εξάρχεια).

Επίσης, φέρεται να βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την απόκτηση δύο ακόμη κτηρίων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με σκοπό τη μετατροπή τους σε boutique ξενοδοχεία που θα απευθύνονται κυρίως σε νεαρής ηλικίας ταξιδιώτες, ενώ έχει υπομισθώσει το «La Mirage Hotel» στην Ομόνοια, το οποίο παρέμενε κλειστό από το 2008 και από το 2017 είχε περάσει στην διαχείριση του επιχειρηματία Στέλιου Ιωαννίδη.


Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες από το Ισραήλ, έχει μπει στην τελική ευθεία η διαδικασία για την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό του «La Mirage Hotel» από την Ιωαννίδης ΙΚΕ (με τη συμμετοχή της Brown) μέχρι τα τέλη Μαΐου ή στις αρχές του καλοκαιριού θα είναι έτοιμο για τους πρώτους επισκέπτες. Από τον ίδιο όμιλο φέρεται ότι υπάρχει πρόθεση για την λειτουργία και τρίτου ξενοδοχείου μετά την ολοκλήρωση της ανακαίνισης του κτιρίου, που στέγαζε για πολλά χρόνια τα γραφεία του KKE, στην συμβολή Kοτοπούλη και Bερανζέρου. Όμως, με βάση την πρόοδο των εργασιών το ξενοδοχείο θα είναι έτοιμο για εγκαίνια τον επόμενο χρόνο.

Επενδύσεις σε… boutique hotels

Τον Απρίλιο θα ξεκινήσει επίσης και η λειτουργία του νέου ξενοδοχείου «Selina Theatrou Athens» στην πλατεία Θεάτρου, από την ξενοδοχειακή διεθνή αλυσίδα Selina με έδρα το Ισραήλ, που διευθύνουν οι Ράφι Μουσέρι και Ντάνιελ Ρουνταβέσκ.

Το νέο ξενοδοχείο θα φιλοξενηθεί σε ένα ανακαινισμένο κτίριο οκτώ ορόφων στην Πλατεία Θεάτρου 8, συνολικής επιφάνειας 4.500 τ.μ., το οποίο θα διαθέτει 100 δωμάτια. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας τα εγκαίνια θα γίνουν στις 15 Απριλίου.

Ουσιαστικά, είναι η δεύτερη επένδυση που υλοποιεί η ίδια εταιρεία στην Ελλάδα, μετά το ξενοδοχείο Selina Centavrus Pelion, στη Μακρινίτσα Πηλίου, ενώ αναμένεται μια ακόμα προσθήκη στο χαρτοφυλάκιό τους μέσα στην επόμενη διετία. Το παλιό ξενοδοχείο «Esperia» στο νεοκλασσικό κτίριο στην διασταύρωση των οδών Σταδίου 22 και Εδουάρδου Λω, που έκλεισε τον Νοέμβριο του 2010, πρόκειται να ξαναλειτουργήσει με την ονομασία «NYX Athens» και θα διαθέτει 215 δωμάτια.


Για τις εργασίες ανακατασκευής και ριζικής ανακαίνισης ο ισραηλινός ξενοδοχειακός όμιλος Fattal Hotels, που πλειοδότησε τον Ιούλιο του 2019 σε διαγωνισμό του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και θα έχει την διαχείρισή του για 40 χρόνια, θα επενδύσει πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ. Ενδέχεται να είναι έτοιμο προς τα τέλη της χρονιάς ή το πρώτο τρίμηνο του 2021. Στην επίσημη ιστοσελίδα του ομίλου Fattal αναφέρεται ότι μέχρι τα τέλη του 2021 θα έχει σε λειτουργία τρία ξενοδοχεία στην Ελλάδα.

Το δεύτερο ξενοδοχείο της εταιρείας στην Αθήνα θα λειτουργήσει σε κτίριο στην οδό Αβέρωφ 7, δίπλα στην οδό Πατησίων και πολύ κοντά στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση, θα ονομάζεται «Leonardo Boutique Hotel Athens» και θα διαθέτει 84 δωμάτια.

Στο κέντρο της Αθήνας επενδύει κι η ισραηλινή αλυσίδα ξενοδοχείων Zoia, με δυο νέα boutique ξενοδοχεία. Το «Zoia Aiolou» θα λειτουργήσει στην οδό Αιόλου σε κτίριο της δεκαετίας του ’60, που ανακαινίσθηκε πρόσφατα και θα έχει 30 δωμάτια και rooftop με πανοραμική θέα προς στην Ακρόπολη. Το δεύτερο ξενοδοχείο θα είναι το «Zoia Nikiou» στην οδό Νικίου σε 6όροφο κτήριο 1.758 τ.μ. που κατασκευάστηκε στο τέλος της δεκαετίας του ’60,, στην περιοχή του Μοναστηρακίου και θα διαθέτει 26 δωμάτια και rooftop με θέα προς την Ακρόπολη.

Η εταιρεία Zoia έχει ξενοδοχειακές μονάδες στο Ισραήλ, την Ισπανία, την Πολωνία, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ ενώ έχει επενδύσει επενδύσει 2,5 δις δολάρια σε περισσότερα από 20.000 ακίνητα!

Νέα μονάδα στο Θησείο

Το νέο ξενοδοχείο της ξενοδοχειακής αλυσίδας «Oniro», που ανήκει στην Κυπριακή εταιρεία επενδύσεων και διαχείρισης Treppides Investments, θα ανοίξει στο Θησείο στις αρχές του καλοκαιριού. Το ξενοδοχείο θα στεγαστεί σε διατηρητέο κτίριο του 1896, που ανακαινίζεται εκτεταμένα και ενισχύεται δομικά, και πρόκειται να ολοκληρωθεί τον Μάϊο του 2020 και να διαθέτει 19 υπερσύγχρονες σουίτες και πολυτελή δωμάτια. Μεγάλο πλεονέκτημά του θα είναι η εντυπωσιακή θέα της Ακρόπολης από τα περισσότερα δωμάτια ενώ θα περιλαμβάνει και εσωτερική αυλή με πισίνα!


Σύμφωνα με πληροφορίες ένα ακόμα ξενοδοχείο θα προστεθεί στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας στην Ελλάδα, φθάνοντας τις 5 ξενοδοχειακές μονάδες μέχρι τα τέλη του έτους. Ήδη έχει αποκτηθεί το ακίνητο στην πλατεία Μητροπόλεως, για την δημιουργία ενός boutique ξενοδοχείου με πολυτελείς και ευρύχωρες σουίτες στην καρδιά της Αθήνας. Το πρώτο ξενοδοχείο της εταιρείας, το «Oniro City Hotel» λειτούργησε το Μάϊο του 2019 στην οδό Ομήρου 56, στην καρδιά του μοντέρνου Κολωνακίου, με μοντέρνα αισθητική, σύγχρονες ανέσεις, γυμναστήριο και wine bar.

Σε boutique ξενοδοχείο μετατρέπεται επίσης το κτίριο που φιλοξενούσε μέχρι πριν από λίγα χρόνια την Καναδική Πρεσβεία στο Κολωνάκι.Την ανακατασκευή του επταώροφου κτιρίου, έχει αναλάβει η εταιρεία διαχείρισης του ξενοδοχείου «The Modernist» στη Θεσσαλονίκη, μεταφέροντας τόσο το minimal και μοντέρνο στυλ του χώρου (που φέρει την υπογραφή του αρχιτεκτονικού γραφείου FORMrelated) στην Αθήνα, όσο και την επιτυχημένη φιλοσοφία διαχείρισης.

Τρία νέα ξενοδοχεία στην Λεωφόρου Συγγρού

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα κάνει εγκαίνια το ξενοδοχείο «Athenian Montaza Hotel» στην κάθοδο της λεωφόρου Συγγρού (αριθμός 156), απέναντι από το «Grand Hyatt Athens». Θα διαθέτει διαθέτει 41 δωμάτια και δύο junior σουίτες, café – bar και restaurant στο ισόγειο του ξενοδοχείου.


Ένα ακόμα ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων θα ανοίξει τις πύλες του στην Λεωφόρου Συγγρού, στον αριθμό 61, πολύ κοντά στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, (το γνωστό και ως κτίριο ΦΙΞ). Πρόκειται για το «Heritage Hill Hotel».

Το Heritage Hill θα διαθέτει 33 δωμάτια και τρεις σουίτες με εξωτερικό jacuzzi και θέα προς την Ακρόπολη και θα λειτουργήσει στα μέσα του επόμενου μήνα υπό την διαχείριση (management) της εταιρείας SWOT.

Το πιο εντυπωσιακό νέο… απόκτημα της Λεωφόρου Συγγρού όμως αναμένεται να είναι το νέο ξενοδοχείο του αμερικανικού ομίλου Hayatt στο κτίριο που στεγαζόταν μέχρι πρόσφατα ο πολυκινηματογράφος Odeon Starcity και εμπορικά καταστήματα στην Λεωφόρο Συγγρού 111. Πριν από λίγους μήνες, η αμερικανική Hines, ιδιοκτήτρια του «Grand Hayatt Athens», αγόρασε το κτίριο από την Εθνική Leasing και αναμένεται να προχωρήσει σε μια μεγάλη επένδυση για την μετατροπή του κτιρίου σε πεντάστερο ξενοδοχείο.

Αν και δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο χρόνος λειτουργίας του προσδιορίζεται προς τα τέλη του 2021 καθώς πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές και παρεμβάσεις στο κτίριο, για να καλύπτει τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου ξενοδοχείου πέντε αστέρων.

Σε…βάθος διετίας

Στην αναγεννημένη ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας θα μπει σύντομα και ο κινεζικός όμιλος CTY Group. Σύμφωνα με πληροφορίες θα μετατρέψει το κτίριο γραφείων στις οδούς Zήνωνος και Πειραιώς σε ξενοδοχειακή μονάδα τεσσάρων αστέρων με 49 δωμάτια. Όπως αναφέρει το πλάνο της εταιρείας οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί ως τα τέλη του 2021 και το ξενοδοχείο το χρονοδιάγραμμα θα υποδεχθεί τους πρώτους πελάτες το 2022.


Σε ξενοδοχείο πρόκειται να μετατραπεί και το Σαρόγλειο Mέγαρο στην οδό Σταδίου στο ύψος της Oμόνοιας, το οποίο μίσθωσε για 25 χρόνια η εταιρεία Dimand (του Δημήτρη Aνδριόπουλου) και θα το λειτουργήσει ως «Moxy»,με την συνεργασία της γνωστής αλυσίδας ξενοδοχείων του αμερικανικού κολοσσού της Marriott. Το νέο ξενοδοχείο θα διαθέτει 200 δωμάτια και αναμένεται να είναι έτοιμο την άνοιξη του 2021 και θα λειτουργήσει το δεύτερο τρίμηνο του ίδιου έτους.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως την διετία 2018-2019 προστέθηκαν στο ξενοδοχειακό δυναμικό της πρωτεύουσας περίπου 4.000 νέες κλίνες και περισσότερες από 50 νέες ξενοδοχειακές μονάδες! Μόνο μέσα στο περασμένο έτος άνοιξαν συνολικά 40 νέα, μικρά και μεγάλα ξενοδοχεία στην περιοχή της Αττικής, αλλάζοντας σημαντικά τον «χάρτη» της πρωτεύουσας…

emea.gr

Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!