Υπογραφές με ΕΤΕπ για χρηματοδότηση έργων ύψους 330 εκατ. ευρώ

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας θα έχει συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Andrew McDowell αύριο Πέμπτη 23 Ιανουαρίου στις 11.00 το πρωί στο γραφείο του. Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Σταϊκούρας και ο κ. McDowell θα προβούν σε δηλώσεις στην αίθουσα Τύπου του Υπουργείου στον 6ο όροφο.

Στις 11.30 το πρωί, ο Υπουργός Οικονομικών και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας μαζί με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννη Τσακίρη θα υπογράψουν δύο δανειακές συμβάσεις παρουσία και του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Η πρώτη δανειακή σύμβαση αφορά στο τρίτο μέρος συνολικότερου «Έργου» για τη συγχρηματοδότηση εκ μέρους της ΕΤΕπ μέρους της εθνικής συμμετοχής για την κάλυψη επιλεγμένων επιχειρησιακών προγραμμάτων που συγχρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς πόρους της προγραμματικής περιόδου 2014-2020, ύψους 150.000.000€.

Η δεύτερη αφορά στη συγχρηματοδότηση από πλευράς ΕΤΕπ για την κατασκευή του αεροδρομίου «Νέον Ηράκλειον» στην Κρήτη, ύψους 180.000.000€ (σε τέσσερις δόσεις).

Η τελετή υπογραφής των συμβάσεων θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα 611 στον 6ο όροφο του Υπουργείου Οικονομικών.

kerdos.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!