PotPan: 17 εκατ. ευρώ τζίρος το 2019 και νέες κινήσεις ανάπτυξης

Κύκλο εργασιών που αναμένεται να ξεπεράσει τα 17 εκατ. ευρώ αναμένεται να παρουσιάσει φέτος η PotPan, που δραστηριοποιείται στον χώρο των έτοιμων γευμάτων. Πρόκειται για σημαντική ανάπτυξη σε σχέση με τα 13,8 εκατ. ευρώ στα οποία κυμάνθηκε ο τζίρος της το 2018 και όπως ανέφεραν πριν λίγη ώρα σε συνάντηση με δημοσιογράφους οι επικεφαλής της Κωνσταντίνος Μπινιάρης και Ιωάννης Τουτζιαρίδης, η ανοδική αυτή πορεία καταγράφεται σταθερά τα τελευταία χρόνια ενώ υπάρχουν τα εχέγγυα να συνεχιστεί και την την επόμενη 5ετία με την εταιρία να εκμεταλλεύεται το expertise της στην παραγωγή γευμάτων και την επέκταση των δραστηριοτήτων της με νέα προϊόντα που έχουν πια μεγάλη ζήτηση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διαθέτει μια υπερσύγχρονη ιδιοκτήτη βιομηχανική μονάδα στην Αυλίδα καθώς και υποκαταστήματα στην Αττική (Περιστέρι) και στο νησί της Χίου καθώς και συνεργαζόμενη μονάδα στην Βόρεια Ελλάδα. Η μονάδα στο Περιστέρι δημιουργήθηκε μέσα στο 2019 και εντάσσεται στην γενικότερη στρατηγική της εταιρείας για την δημιουργία υποκαταστημάτων που θα λειτουργούν συμπληρωματικά με την κεντρική μονάδα στην Αυλίδα. Αναμένονται να δημιουργηθούν και άλλα στο άμεσο μέλλον ενώ η PotPan εξετάζει και την περίπτωση δημιουργίας μονάδας στο εξωτερικό.

Η PotPan έχει δυναμική παρουσία στην αγορά ετοίμων γευμάτων στα σουπερμάρκετ διατηρώντας συνεργασίες στην Ελλάδα με τις αλυσίδες Σκλαβενίτης, ΑΒ Βασίλοπουλος και Γαλαξίας ενώ διαθέτει και εξαγωγική δραστηριότητα με συνεργασίες για private label προϊόντα με μεγάλα supermarkets του εξωτερικού όπως Delhaize (Βέλγιο), Lidl (Γερμανία), ASDA (Αγγλία). Ακόμη έχει διεισδύσει και στην ξενοδοχειακή αγορά, παράγοντας γεύματα και ημιέτοιμες λύσεις για ξενοδοχεία, έχοντας δημιουργήσει συνεργασίες με μεγάλα και παραδοσιακά ονόματα του ξενοδοχειακού κλάδου στην Αθηνά όπως το President και το Astor αλλά και στα νησιά μας όπως στη Μύκονο στην Κρήτη , στη Ρόδο και στην Χαλκιδική. Μέχρι σήμερα προμηθεύει 45 ξενοδοχειακές μονάδες και μετά την παρουσία της στην έκθεση XENIA φιλοδοξεί την επόμενη σαιζόν να πλησιάσουν τις 100. Επίσης συνεργάζεται με μονάδες υγείας και χώρους αυξημένης κοινωνικής φροντίδας.

Για το 2020 προγραμματίζει την πραγματοποίηση επενδύσεων που θα κυμανθούν μεταξύ 500 χιλ ευρώ και 1 εκατ. ευρώ για την ανανέωση της γραμμής συσκευασίας με βασικό στόχο μιας Eco-friendly πρότασης. Επίσης το πλάνο της προβλέπει την περαιτέρω ανάπτυξη της στο εξωτερικό και προς την κατεύθυνση αυτή προχωρά στην ανάπτυξη νέων προτάσεων που συνίστανται στα εξής:
  • Healthy γεύματα βασισμένα σε superfood συστατικά από την Ελλάδα, σε μορφή superfood salads, superfood bawls, vegan bawls, με σκοπό την έναρξη συνεργασιών με αλυσίδες του εξωτερικού.
  • Vegan γλυκά χωρίς ζάχαρη με βάση ξηρούς καρπούς και προσθήκη από άλλα Ελληνικά υγιεινά συστατικά.

Η PotPan απασχολεί συνολικά 250 άτομα προσωπικό και έχει την δυνατότητα να παράγει έως 45.000 έτοιμα γεύματα υψηλής ποιότητας την ημέρα. Ετησίως προσφέρει περισσότερες από 7 εκατομμύρια μερίδες μαγειρεμένου φαγητού.

businessnews.gr

Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!