Νέα επενδυτική κίνηση ανακοινώνει η Motor Oil Hellas

Η πρώτη κίνηση που έγινε από τον όμιλο της Motor Oil Hellas στις 30 Οκτωβρίου με την απόκτηση του 50%+2 μετοχές του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA, ολοκληρώνεται κατά πάσα πιθανότητα σήμερα με την επίσημη ανακοίνωση από πλευράς εισηγμένης της απόκτησης του υπόλοιπου 50% του τηλεοπτικού σταθμού.

Το Capital.gr ζήτησε από την πλευρά της ΜΟΗ σχόλιο για τα δημοσιεύματα που μετέφεραν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου τις σχετικές πληροφορίες, ωστόσο πηγές του ομίλου παρέπεμπαν για περαιτέρω διευκρινίσεις στη σημερινή ημέρα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η ΜΟΗ τον Οκτώβριο του 2018 είχε αποκτήσει έναντι 33 εκατ. ευρώ το 50% συν 2 μετοχές του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA. Συγκεκριμένα είχε καταβληθεί το ποσό των 21,477 εκατ. ευρώ για την εξαγορά της Alpha Δορυφορική ενώ 11,523 εκατ. ευρώ είχαν καταβληθεί μέσω ΑΜΚ.

Βάσει της τότε συμφωνίας η MOH κατείχε 1002 από τις 2000 μετοχές της εταιρείας Nevine Holdings η οποία έχει το πλειοψηφικό πακέτο 50,1% του ALPHA. Ωστόσο οι 2 μετοχές είχαν εκχωρηθεί προσωπικά στο Δ. Κοντομηνά με αποτέλεσμα η μετοχική σχέση να είναι 50%- 50%.

Η Motor Oil είχε ανακοινώσει την εξαγορά τονίζοντας ότι εντάσσεται στο πλαίσιο της διεύρυνσης του επιχειρηματικού αποτυπώματος του ομίλου. Μεταξύ άλλων την τελευταία διετία έχουν εξαγοραστεί η εταιρεία προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου NRG, η εταιρεία που ειδικεύεται στο trading Tallon, η επενδυτική τράπεζα IBG.

Ειδικά για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha η πλευρά της ΜΟΗ είχε αναφέρει ότι εντάσσεται στο πλαίσιο της έμφασης που δίνει ο όμιλος στις δραστηριότητες του retail, που συνεπάγονται αυξημένες ανάγκες επικοινωνίας και marketing.

Βεβαίως πρέπει να σημειωθεί ότι η αγορά είχε αντιμετωπίσει με σκεπτικισμό τις κινήσεις αυτές, με τη μετοχή να δέχεται πίεση, ιδιαίτερα όταν ανακοινώθηκε η συμφωνία με την IBG.

Αξίζει να αναφερθεί τέλος ότι το 2018 ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA έκλεισε με κύκλο εργασιών 70,301 εκατ. ευρώ, λειτουργική κερδοφορία προ φόρων τόκων και αποσβέσεων 3,607 εκατ. ευρώ ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα προ φόρων ήταν ζημιές 4,249 εκατ. ευρω (4,873 εκατ. ευρώ μετά από φόρους).

capital.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!