Ακίνητα και... ΑΕΠ στο ραντάρ των ξένων επενδυτών-Τα μηνύματα από το συνέδριο Capital Link

Οι πρωτοβουλίες ενίσχυσης της ανάπτυξης σε ένα περιβάλλον χαμηλών πτήσεων κυρίως στην ευρωζώνη, οι άμεσες ξένες επενδύσεις, αλλά και η δυναμική του real estate βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ξένων θεσμικών και των fund managers στο Συνέδριο της Capital Link στη Νέα Υόρκη, το οποίο ολοκληρώθηκε χθες.

Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη που μετείχαν στο συνέδριο, η συμμετοχή των επενδυτών και των εκπροσώπων των funds ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα ήταν ιδιαίτερα θερμό.

Ανάπτυξη

Η επίτευξη ικανοποιητικού ρυθμού ανάπτυξης το 2020 αλλά και μέχρι το 2022 βρέθηκε στην κορυφή των θεμάτων με τα οποία ασχολήθηκαν εκτενώς οι ξένοι επενδυτές, στα ραντεβού που είχαν τόσο με τους τραπεζίτες όσο και στα πάνελ με επιχειρηματίες και μέλη της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, αναλύθηκαν τα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε να ενισχυθεί το ΑΕΠ της Ελλάδας, με αιχμή την περαιτέρω μείωση των φορολογικών συντελεστών, αλλά και την επίτευξη του στόχου μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων αρχής γενομένης από το 2021.

Επενδύσεις

Στο μέτωπο των επενδύσεων υπήρξε, σύμφωνα με πηγές, έντονο ενδιαφέρον για τον κλάδο της ενέργειας, του τουρισμού και των logistics. Οι επενδυτές ρωτούσαν για τα επενδυτικά σχέδια που βρίσκονται σε εξέλιξη, αρχής γενομένης από το Ελληνικό, αλλά και για περαιτέρω επενδύσεις στο νευραλγικό κομμάτι της ενέργειας.

Real Estate

Την παράσταση έκλεψαν οι επενδύσεις στα ακίνητα, καθώς πληθώρα επενδυτών ενδιαφέρθηκαν να μάθουν για την ελληνική αγορά ακινήτων και για τα σχέδια πώλησης πακέτων με ακίνητα που ετοιμάζουν οι ελληνικές τράπεζες, μέσω της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

πηγή: euro2day.gr

Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!