Η HSBC «ανοίγει» ψηφιακή τράπεζα για επιχειρήσεις!

Η HSBC γίνεται «ψηφιακή» και λανσάρει δοκιμαστικά τραπεζικές υπηρεσίες για επιχειρήσεις, που θα είναι διαθέσιμες αποκλειστικά μέσω εφαρμογής.

Η τράπεζα φαίνεται να ακολουθεί τη νέα τάση που «προστάζει» την ψηφιοποίηση των τραπεζικών υπηρεσιών. Και πώς θα μπορούσε άλλωστε να μην το κάνει, όταν οι «νεοτράπεζες» Starling, Monzo, Revolut και N26 αρχίζουν να απειλούν αυτήν αλλά και όλα τα παραδοσιακά ιδρύματα. Σημειώνεται πως ήδη στη Γαλλία, η fintech N26 έχει ξεπεράσει την HSBC σε πελάτες!

Με αφορμή αυτές τις ανακατατάξεις στον παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό τομέα, η τράπεζα τώρα «αντεπιτίθεται» και δημιουργεί την ψηφιακή τράπεζα Kinetic, προσκαλώντας επιχειρήσεις (μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο) να συμμετάσχουν στο beta test. Η HSBC αναφέρει ότι συνεργάστηκε με 2400 επιχειρήσεις για να αναπτύξει την προσφορά της, η οποία θα είναι δωρεάν για τους δοκιμαστικούς πελάτες. Η υπηρεσία θα προσφέρει μεταξύ άλλων, μία χρεωστική κάρτα και ένα ευρύ φάσμα εργαλείων διαχείρισης προϋπολογισμού και ταμειακών ροών.

Σε δήλωση της, η τράπεζα αναφέρει: «Η HSBC Kinetic θα είναι μια ολοκληρωμένη υπηρεσία που θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να ευδοκιμήσουν. Με μια δυναμική, ευέλικτη και συνεργατική προσέγγιση, την σχεδιάσαμε, την κατασκευάσαμε, την δοκιμάσαμε και την επεξεργαστήκαμε για να δημιουργήσουμε αυτήν την επιχειρηματική τραπεζική εμπειρία για εσάς […] Σχεδιάσουμε να ανοίξουμε την υπηρεσία στο ευρύ κοινό το 2020.»

startupper.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!