Προτάσεις για αντιμετώπιση προβλημάτων του Κτηματολογίου

Με τα μέλη του προεδρείου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), συναντήθηκαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Χατζηδάκης, και ο υφυπουργός, Δ. Οικονόμου, για να συζητήσουν θέματα του Κτηματολογίου.


Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος του Κτηματολογίου, Δ. Σταθάκης, και ο γενικός διευθυντής, Στ. Κοτσώλης.

Εκ μέρους της ΠΟΜΙΔΑ κατατέθηκαν προτάσεις για την αντιμετώπιση σειράς προβλημάτων των ιδιοκτητών ακινήτων σε σχέση με το Κτηματολόγιο, όπως οι προθεσμίες δήλωσης δικαιωμάτων, τα εκτός σχεδίου ακίνητα και η κατοχύρωση δικαιωμάτων επί μέρους κατηγοριών ιδιοκτητών.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε: «Δεν γίνεται να προχωρήσει το Κτηματολόγιο ερήμην των ιδιοκτητών. Συμφωνήσαμε λοιπόν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), ο κ. Στράτος Παραδιάς, να είναι σε συνεχή και τακτική επαφή με τη νέα διοίκηση του Κτηματολογίου για να αντιμετωπίζονται αμέσως τα θέματα που έχουν προκύψει ή θα προκύπτουν. Συμφωνήσαμε επίσης να εξετάσουμε επτά συγκεκριμένες προτάσεις της ΠΟΜΙΔΑ για την καλύτερη λειτουργία και προώθηση του Κτηματολογίου. Η θέση της κυβέρνησης είναι ότι το Κτηματολόγιο πρέπει να προχωρήσει γρήγορα, αλλά λαμβάνοντας υπόψη και τα ζητήματα που προκύπτουν σε σχέση με τα δικαιώματα των ιδιοκτητών. Το Κτηματολόγιο βάζει τάξη για να προχωρήσει η χώρα μπροστά και για να αναπτυχθούν απρόσκοπτα οι επενδύσεις. Αφορά όμως άμεσα εκατομμύρια συμπολίτες μας, τα δικαιώματα των οποίων πρέπει να κατοχυρωθούν».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ, Στ. Παραδιάς σημείωσε: «Ενημερώσαμε τον κ. υπουργό και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για τις απόψεις της ΠΟΜΙΔΑ πάνω στις ουσιαστικές και διαδικαστικές προϋποθέσεις για την εξέλιξη του Κτηματολογίου. Πρέπει να ξεκαθαρίσει το συντομότερο τι ανήκει στους ιδιώτες και τι ανήκει στο Δημόσιο. Το μήνυμά μας προς όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων της χώρας είναι: "Κάθε κομμάτι γης έχει αξία. Δήλωσέ το. Μην το χάσεις"».
ered.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!