Η Volkswagen ετοιμάζεται να κατασκευάσει το επόμενό της εργοστάσιο στην Τουρκία

Στην Τουρκία -και συγκεκριμένα στην Σμύρνη- θα κατασκευαστεί πιθανότατα το νέο εργοστάσιο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Bild, η οποία υποστηρίζει ότι η δεύτερη υποψήφια, η Βουλγαρία, γνωρίζει ήδη ότι τελικά θα προτιμηθεί η τουρκική πρόταση, με τις υψηλές επιδοτήσεις. Η ίδια η εταιρία αναμένεται να ανακοινώσει την επίσημη απόφασή της στο τέλος του μήνα.

Στο νέο εργοστάσιο, όπου το ύψος της επένδυσης θα φθάσει σε υψηλό τριψήφιο αριθμό εκατομμυρίων ευρώ, θα δημιουργηθούν 2.000 θέσεις εργασίας και θα κατασκευάζονται τα επιτυχημένα μοντέλα Skoda Superb και VW Passat, προκειμένου να μειωθεί ο φόρτος εργασίας του εργοστασίου της Skoda στην Τσεχία.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, ο επικεφαλής της VW Χέρμπερτ Ντις έχει ήδη συναντηθεί με τον τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, ενώ υπέρ της Τουρκίας φέρεται να έχει μεσολαβήσει και ο πρώην Καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο οποίος διατηρεί στενή σχέση με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν. Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με την Βild, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει πάρει το «πράσινο φως» από την Καγκελαρία, για οποιαδήποτε απόφαση η οποία θα συνδέει περισσότερο την Τουρκία με την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ. Και ένα εργοστάσιο της VW εκτιμάται ότι θα αποτελούσε ένα πολύ ισχυρό μήνυμα, επισημαίνει η εφημερίδα, η οποία πάντως δεν παραλείπει να υπενθυμίσει την κατάσταση στα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, αλλά και τις διώξεις εναντίον Γερμανών από την κυβέρνηση Ερντογάν.

fortunegreece.com


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!