Μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Χρυσή ευκαιρία για φθηνή χρηματοδότηση

Ένα μήνα έχουν στη διάθεσή τους οι υγιείς μικρομεσαίες επιχειρήσεις να ενταχθούν σε ειδικό πρόγραμμα υποστήριξης άντλησης κεφαλαίων μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Πρόκειται για το “SME Pre-Listing Support Programme” του Ευρωπαϊκού προγράμματος Roots της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD). Το πρόγραμμα αυτό, σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης και το Χρηματιστήριο Αθηνών, επιχειρεί να ενισχύσει την επενδυτική ετοιμότητα και την προετοιμασία για την εισαγωγή μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Μέχρι τις 30 Αυγούστου, επιχειρήσεις που εδρεύουν στην Ελλάδα, είναι οικονομικά βιώσιμες, έχουν μία ισχυρή αναπτυξιακή προοπτική και επιθυμούν να αντλήσουν χρηματοδότηση μέσω της ελληνικής κεφαλαιαγοράς, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο SME Pre-listing Support Programme μέσω της ειδικής πλατφόρμας του προγράμματος Roots, επιλέγοντας το σχετικό πεδίο συμμετοχής στην ιστοσελίδα του προγράμματος.

Όπως εκτιμούν αρμόδιες πηγές του προγράμματος, «η ανάγκη υποστήριξης και ενδυνάμωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, είναι σημαντική» γιατί:

Μπορούν να δώσουν την απάντηση στις ανάγκη για νέες εισαγωγές στο ελληνικό χρηματιστήριο που θα φέρουν νέα πνοή στην αγορά και θα αναβαθμίσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών. Μπορούν να αποτελέσουν στην πραγματικότητα την επόμενη γενιά των εισηγμένων επιχειρήσεων στο ΧΑ.

Αυτό ωστόσο προϋποθέτει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι και «οι ίδιες οι επιχειρήσεις, θα μπορούν να λειτουργούν σε ένα πλαίσιο ορθής και διαφανούς εταιρικής διακυβέρνησης, με δομημένο και σαφές επιχειρηματικό σχέδιο, ηγετική ομάδα με όραμα. Ουσιαστικά στοιχεία που μπορούν να εξασφαλίσουν τις προϋποθέσεις ανάπτυξής τους και να συμβάλλουν στην αναβάθμιση του επενδυτικού προφίλ τους».

Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί βασικό βραχίονα της ελληνικής οικονομίας, αντιπροσωπεύοντας σήμερα πάνω από το 99% των επιχειρήσεων που δεν έχουν πρόσβαση στο Χρηματιστήριο.

businessnews.gr

Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!