HORIZON 2020:11 δις ευρώ με έμφαση σε προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης με γνώμονα την καινοτομία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΕ) ανακοίνωσε το πρόγραμμα προϋπολογισμού του έτους 2020για το πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020», το οποίο ανέρχεται σε 11 δις ευρώ.
Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα HORIZON για τη χρηματοδότηση της έρευνας και της καινοτομίας, συνολικού προϋπολογισμού 77 δις ευρώ για την περίοδο 2014-2020, υποστηρίζει την επιστημονική αριστεία στην Ευρώπη και συνέβαλε ήδη σημαντικά σε επιστημονικές ανακαλύψεις όπως, η ανακάλυψη εξωπλανητών, οι πρώτες εικόνες μαύρης τρύπας και η ανάπτυξη προηγμένων εμβολίων για ασθένειες όπως ο Ebola.
Κατά το επόμενο έτος, η ΕΕ θα επιδιώξει μεγαλύτερο αντίκτυπο της χρηματοδότησης της έρευνας, εστιάζοντας σε λιγότερα αλλά κρίσιμα θέματα, όπως η κλιματική αλλαγή, η ενέργεια, τα πλαστικά, η ασφάλεια του κυβερνοχώρου και της ψηφιακής οικονομίας. Παράλληλα δρομολογεί τη διαμόρφωση του μελλοντικού τοπίου έρευνας και καινοτομίας, προετοιμάζοντας το δρόμο για το πρόγραμμα "Horizon Europe", το επόμενο πρόγραμμα - πλαίσιο για την περίοδο 2021  - 2027.
Σχετική εικόνα
Μια σημαντική καινοτομία στο πλαίσιο του Horizon Europe θα είναι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας,ένα  one-stop-shop για τη χρηματοδότηση της καινοτομίας που θα συμβάλει στη δημιουργία επιχειρήσεων, με υπόβαθρο την επιστημονική έρευνα και την επιτάχυνση της μεγένθυσης και την καινοτόμο αναβάθμιση των επιχειρήσεων.


-Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΕ (2 Ιουλίου 2019): Commission to invest €11 billion in new solutions for societal challenges and drive innovation-led sustainable growth
-Τα ανανεωμένα Προγράμματα Εργασίας 2018-2020:
πηγή: anko-eunet.gr

Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!