Διαγωνισμός καινοτομίας στο λιανεμπόριο τροφίμων

Διαγωνισμό για βιώσιμες καινοτομίες στους κλάδους λιανεμπορίου και των FMCG προϊόντων διοργανώνει το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Προϊόντων (ΙΕΛΚΑ) στο πλαίσιο των δράσεων της πρωτοβουλίας του «Νοιαζόμαστε Σήμερα - Ζούμε Καλύτερα Αύριο».

Τον διαγωνισμό RISE (Retail Innovation for Sustainable Ecosystems) Awards υποστηρίζουν οι εταιρείες ΑΒ Βασιλόπουλος, Coca-Cola Τρία Έψιλον, Μασούτης, My Market, Praktiker, Ο.Κ! Anytime Markets και Σκλαβενίτης τον διαγωνισμό, που

Στόχος του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη, σχεδίαση και προώθηση καινοτόμων ιδεών που επικεντρώνονται στο βιώσιμο λιανεμπόριο τροφίμων και ευρύτερα των FMCG προϊόντων.

Οι κύριες περιοχές ενδιαφέροντος περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, νέες συσκευασίες προϊόντων φιλικές προς το περιβάλλον, νέα προϊόντα και υπηρεσίες με μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, νέα προϊόντα και υπηρεσίες που προάγουν την υγεία και ευεξία των καταναλωτών, νέα συστατικά και νέα τρόφιμα στην κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης για αναδυόμενες κατηγορίες καταναλωτών, τεχνολογίες, συστήματά και δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας κ.ά.

Δυνατότητα συμμετοχής έχουν νέες επιχειρήσεις, επιστήμονες, ομάδες ερευνητών/φοιτητών, στελέχη επιχειρήσεων με καινοτόμες ιδέες στις παραπάνω κατηγορίες ή που έχουν ήδη διακριθεί σε διάφορους διαγωνισμούς, καθώς και start-ups με καινοτόμα προϊόντα/υπηρεσίες.

Οι διακριθείσες ομάδες/εταιρείες θα βραβευθούν με χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 6.000 ευρώ, θα υποστηριχθούν μέσω της δικτύωσης με σούπερ-μάρκετ και βιομηχανίες/προμηθευτές για μελλοντικές συνεργασίες και πιθανή ανάπτυξη του προϊόντος/υπηρεσίας τους, θα λάβουν χρήσιμες συμβουλές (τεχνικές, διοικητικές, οργανωτικές κλπ) από ειδικούς του κλάδου για την επιχειρηματική τους ανάπτυξη, ενώ θα έρθουν σε άμεση επαφή με εξειδικευμένους επενδυτές και σχετικά funds.

ered.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!