Έπεσαν οι... υπογραφές για το Γκολφ Αφάντου

Υπεγράφη η σύμβαση πώλησης για το Golf- Βόρειο Αφάντου, μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της M.A. Angeliades Inc.

Το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής θα πραγματοποιηθεί μετά τη σχετική έγκριση από την επιτροπή για την άρση απαγόρευσης δικαιοπραξιών στις παραμεθόριες περιοχές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενώ σύντομα αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης πώλησης και για το Νότιο Αφάντου.

Για το Golf- Βόρειο Αφάντου είχε ανακηρυχθεί ήδη από το 2014 προτιμητέος επενδυτής η M.A. Angeliades Inc, συμφερόντων του ομογενή επενδυτή κ. Μερκούριου Αγγελιάδη έναντι συνολικού τιμήματος 26,9 εκατ. ευρώ, ενώ για το Νότιο Αφάντου η Τ.Ν. Aegean Sun Investment Ltd συμφερόντων του Κύπριου ξενοδόχου κ. Νικολή Νικολαϊδη έναντι τιμήματος 15,02 εκατ. ευρώ.

Η επένδυση όμως είχε μπλοκάρει με απόφαση του τότε υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αριστείδη Μπαλτά, καθώς το υπουργείο προχώρησε σε επαναοριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου του Ερημοκάστρου, χαρακτηρίζοντας ως αρχαιολογική έκταση 10.000 στρέμματα στην περιοχή στην οποία περιλαμβανόταν το ακίνητο στο σύνολό του. Δεδομένης της ανασφάλειας που δημιούργησε η απόφαση αυτή, το ΤΑΙΠΕΔ υπέγραψε με το Υπουργείο Πολιτισμού το 11/12/2017 Μνημόνιο Συναντίληψης και Συνεργασίας για τη Διενέργεια Αρχαιολογικών Διερευνητικών Τομών στα δύο ακίνητα.

Το εγκεκριμένο ΕΣΧΑΔΑ (ΦΕΚ ΑΑΠ 180/14.9.2016) που καλύπτει έκταση 1.615 στρεμμάτων και αφορά τα δύο τμήματα, το «Βόρειο Αφάντου ή γκολφ Αφάντου», έκτασης 1.359 στρ., και «Νότιο Αφάντου», 255,7 στρεμμάτων προβλέπει για τη περιοχή του Βορείου Αφάντου ή Γκόλφ Αφάντου, δυνατότητα αξιοποίησης σε έκταση 900 στρεμμάτων που χαρακτηρίζεται ως περιοχή τουρισμού- αναψυχής, με μέγιστο επιτρεπόμενο συντελεστή δόμησης 0,2 και κάλυψη 20%, και σε έκταση 142 στρεμμάτων για δημιουργία παραθεριστικού- τουριστικού χωριού και μέγιστο επιτρεπόμενο συντελεστή δόμησης 0,2. και ελάχιστο μέγεθος οικοπέδων που θα δημιουργηθούν μετά την πολεοδόμηση στα 1000 τμ

Η περιοχή "Νότιο Αφάντου'' συνολικής επιφανείας 256 στρεμμάτων μπορεί να αξιοποιηθεί στο σύνολό της και περιλαμβάνει δύο ζώνες. Η πρώτη ζώνη, συνολικής επιφάνειας 196 στρεμμάτων ορίζεται ως περιοχή τουρισμού- αναψυχής, ενώ η δεύτερη ζώνη περίπου 60 στρ ως περιοχή παραθεριστικού- τουριστικού χωριού Μέγιστο επιτρεπόμενο συντελεστή δόμησης 0,2 και ελάχιστο μέγεθος οικοπέδου που θα δημιουργηθούν μετά την πολεοδόμηση 1000 τμ.

Στην περιοχή λειτουργεί ένα από τα επτά γήπεδα γκολφ 18 οπών που υπάρχουν στην Ελλάδα, σχεδιασμένο από τον διάσημο αρχιτέκτονα γηπέδων γκολφ Donald Harradine.

ered.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!