Πωλείται το μεγαλύτερο αεροπλάνο στον κόσμο έναντι $400 εκατ.

Το μεγαλύτερο αεροπλάνο στον κόσμο, το οποίο έχει πετάξει μόνο μία φορά, εν ονόματι «Stratolaunch», βρίσκεται πλέον προς πώληση.

Η εταιρία Holding Vulcan επιδιώκει να πωλήσει το Stratolaunch για 400 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το CNBC. Το Vulcan είναι ο επενδυτικός όμιλος του Paul Allen, συνιδρυτής της Microsoft, ο οποίος απεβίωσε τον περασμένο Οκτώβριο μετά από επιπλοκές του λεμφώματος non-Hodgkin.

Η «τσουχτερή» τιμή περιλαμβάνει την ιδιοκτησία του αεροπλάνου καθώς και την πνευματική ιδιοκτησία και τις εγκαταστάσεις.

Με ένα άνοιγμα των φτερών του μήκους 117 μέτρων, το Stratolaunch είναι το μεγαλύτερο αεροσκάφος στον κόσμο – με ιδιοσυγκρασιακό σχήμα. Διαθέτει δύο ατράκτους καθώς και τεχνολογία από αεροσκάφη Boeing 747 και ως εκ τούτου μοιάζει με ένα καταμαράν του ουρανού. Το τεράστιο αεροσκάφος τροφοδοτείται από έξι κινητήρες.

H/O: Stratolaunch First Flight landing 190614 EC

Το όραμα του Allen για ένα τεράστιο αεροπλάνο που μπορεί να εκτοξεύσει πυραύλους από τον αέρα εκπληρώθηκε -τουλάχιστον εν μέρει- τον Απρίλιο, όταν το Stratolaunch πέταξε για πρώτη φορά μετά από περίπου οκτώ χρόνια κατασκευής. Με βάση το Αεροδρόμιο Mojave και τη Διαστημική Βάση στην Καλιφόρνια, το γιγαντιαίο αεροπλάνο πέταξε για περισσότερες από δύο ώρες μέχρι να προσγειωθεί, πραγματοποιώντας μια επιτυχημένη πρώτη πτήση.

Πιθανοί αγοραστές για το Stratolaunch, είναι τρεις δισεκατομμυριούχοι από τον διαστημικό κλάδο: Elon Musk, Jeff Bezos και ο Richard Branson.

newmoney.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!