Κατάρ: Έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα

Η οικονομική διπλωματία και η προσέλκυση επενδύσεων κυριάρχησε στις επαφές του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου, κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στην Ντόχα, δεύτερο σταθμό της περιοδείας που πραγματοποιεί σε χώρες του Κόλπου. Επαφές που, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ανέδειξαν το ενδιαφέρον της καταριανής πλευράς για ενίσχυση της παρουσίας της στην Ελλάδα σε μια συγκυρία κατά την οποία η χώρα εξέρχεται από την κρίση και παρουσιάζει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες. Ευκαιρίες που συνοδεύονται, όπως τόνισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, από συγκριτικά πλεονεκτήματα λόγω της εγγύτητάς της Ελλάδας τόσο στον αραβικό κόσμο, όσο και στις μεγάλες αγορές της Δύσης.

Ειδικότερα, κατά τη συνάντησή του με τον Καταριανό υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Σαϊφ Αλ-Σουλάϊτι, ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε διεξοδικώς στα πλεονεκτήματα της χώρας μας ως φυσικής γέφυρας μεταξύ Ανατολής και Δύσης, τονίζοντας ιδιαίτερα τις ανεπτυγμένες υποδομές και τις παραδοσιακά φιλικές σχέσεις της με τον Αραβικό κόσμο. Ο ρόλος της Ελλάδας, πρόσθεσε, καθίσταται ακόμη σημαντικότερος καθόσον αυξάνεται η παγκόσμια διασυνδεσιμότητα.

Απηύθυνε μάλιστα πρόσκληση στον συνομιλητή του να επισκεφθεί τη χώρα μας προκειμένου να ενημερωθεί για συγκεκριμένα δυνητικά επενδυτικά εγχειρήματα, ενόψει και της προώθησης ιδιωτικοποιήσεων που θα ωφελήσουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Από πλευράς του, ο Καταριανός αξιωματούχος εξέφρασε το ενδιαφέρον της χώρας για επενδύσεις στην Ελλάδα και αποδέχθηκε με ικανοποίηση την πρόσκληση να επισκεφθεί την Ελλάδα, σε ημερομηνία που θα συμφωνηθεί το προσεχές διάστημα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε μάλιστα και στις ολοένα αυξανόμενες τουριστικές επισκέψεις των συμπατριωτών του στην Ελλάδα, γεγονός που, όπως είπε, συνέβαλλε και στην αύξηση των καθημερινών πτήσεων της Qatar Airways προς την Ελλάδα.

Συναφώς, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, συναντήθηκε και με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Qatar Airways, ο οποίος αναφέρθηκε στις εμπορικά γόνιμες απευθείας πτήσεις μεταξύ Ντόχα και ελληνικών προορισμών (Αθήνα, Μύκονος, Θεσσαλονίκη). Η πυκνή, δε, συχνότητά τους συμβάλλει στην προώθηση του τουρισμού και του εμπορίου. Περαιτέρω, τονίσθηκε η σημασία της Αθήνας ως αεροπορικού κόμβου, τόσο εμπορικού όσο και επιβατικού, μεταξύ του Κατάρ και δυτικών προορισμών στην ΕΕ και τις ΗΠΑ και η καταριανή πλευρά ευχαρίστησε την ελληνική για τη πολύτιμη συνδρομή της στην υπέρβαση ανακυπτόντων προβλημάτων.
fortunegreece.com


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!