Αυτοί είναι οι πιο ελκυστικοί εργοδότες στην Ελλάδα για το 2019

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη έρευνα της Randstand σύμφωνα με την οποία καταγράφηκαν οι πιο ελκυστικοί Έλληνες εργοδότες για το 2019, Randstand Employer Brand. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά στην Ελλάδα και είναι η πιο λεπτομερής πάνω στην εικόνα του εργοδότη παγκοσμίως. Οι νικητές επιλέχθηκαν αμερόληπτα μέσα από την έρευνα, η οποία μελετά την ελκυστικότητα των 150 μεγαλύτερων εταιρειών σε αριθμό προσωπικού, έτσι όπως γίνεται αντιληπτή από το ευρύ κοινό, καθώς και το τι αναζητούν οι δυνητικοί υποψήφιοι σε ένα νέο εργοδότη.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η εταιρεία Σκλαβενίτης βραβεύτηκε ως ο “πιο ελκυστικός εργοδότης” στην Ελλάδα για το 2019, ενώ ακολουθούν η Τράπεζα της Ελλάδος και η Aegean Airlines.

Όπως αναφέρει στα αποτελέσματα της έρευνας η Randstand, "τα τελευταία χρόνια, παρατηρούμε όλο και περισσότερες εταιρείες να αρχίζουν να αξιολογούν και να επαναπροσδιορίζουν την εικόνα τους ως εργοδότες, προκειμένου να απολαμβάνουν τα οφέλη που προσφέρει αυτό στην προσέλκυση ταλέντων και στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν τα ταλέντα τους. Εταιρείες που προβάλλουν μία ισχυρή εικόνα εργοδότη, θεωρούνται εξαιρετικοί εργοδότες με ελκυστικές αξίες που προσφέρουν καλές προοπτικές καριέρας.

Οι εταιρείες με θετική εικόνα λαμβάνουν διπλάσιες αιτήσεις από αυτές που λαμβάνουν οι εταιρείες με αδύναμη εικόνα. 50% των υποψηφίων παγκοσμίως δε θα διάλεγαν να εργαστούν για μια εταιρεία με κακή επωνυμία παρά τον ενδεχόμενο υψηλό μισθό. Επιπλέον, 80% των εργοδοτών συμφωνούν ότι μία ισχυρή εργοδοτική φήμη έχει σημαντική επίδραση στην ικανότητά τους να προσλαμβάνουν αξιόλογο εργατικό δυναμικό.

Άλλα χρήσιμα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα αποκαλύπτουν ότι κατά τη διάρκεια της αναζήτησής τους για εργασία, 71% των Ελλήνων συμμετεχόντων χρησιμοποιούν τις προσωπικές τους επαφές/ συστάσεις. 56% δήλωσαν ότι επισκέπτονται την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας, ενώ 47% αναζητούν τις πληροφορίες που θέλουν μέσω Google.

Ενδιαφέρον στοιχείο αποτελεί η αποκάλυψη της έρευνας ότι 96% των Ελλήνων ερωτηθέντων ελέγχουν τη φήμη των δυνητικών εργοδοτών τους. 57% βασίζονται στη γνώμη συγγενικών και φιλικών προσώπων, ενώ 55% αναζητούν τη φυσική παρουσία της εταιρείας (κατάστημα, εστιατόριο, έδρα της εταιρείας). Τέλος, 53% των Ελλήνων ερωτηθέντων ανέφεραν ότι αναζητούν γενικά άρθρα στο ίντερνετ σχετικά με το δυνητικό εργοδότη τους. Στην φετινή έρευνα για την Ελλάδα συμμετείχαν 4,329 άτομα, μεταξύ των οποίων, Έλληνες φοιτητές, εργαζόμενοι και άνεργοι ηλικίας από 18 και 65 ετών. Οι συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά το διάστημα από 6 Δεκεμβρίου 2018 έως και 21 Ιανουαρίου 2019.

Οι 10 πιο ελκυστικοί εργοδότες στην Ελλάδα είναι:
  • Σκλαβενίτης
  • Τράπεζα της Ελλάδας
  • Aegean Airlines
  • Ελληνικά Πετρέλαια
  • Παπαδοπούλου
  • ΙΟΝ
  • Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας
  • Demo Α.Β.Ε.Ε
  • ΔΕΗ
  • ΒΙΑΝΕΞ

Σχετικά με την έρευνα

Η έρευνα Randstad Employer Brand (REBR) αποτελεί την πιο πλήρη, ανεξάρτητη και λεπτομερή έρευνα πάνω στην εικόνα του εργοδότη παγκοσμίως, αναγνωρίζοντας τους πιο ελκυστικούς εργοδότες μεταξύ χιλιάδων εταιρειών. Η έρευνα αποτυπώνει τις απόψεις περισσότερων από 200.000 ερωτηθέντων (ευρύ κοινό, μεταξύ των ηλικιών 18 και 65) σε 6,162 εταιρείες σε 32 χώρες. Παρέχει στοιχεία σχετικά με τις αντιλήψεις και τα κίνητρα των επιλογών των δυνητικών εργαζομένων. Για ποιο λόγο προτιμάται μια εταιρεία ή ένας συγκεκριμένος εργασιακός κλάδος έναντι άλλου; Τι είναι αυτό που κινητοποιεί τα άτομα να μείνουν σε έναν εργοδότη ή να ξεκινήσουν την αναζήτησή τους για άλλη εργασία; Η έρευνα διενεργείται από το 2000 από τη διεθνή ερευνήτρια εταιρεία και συνεργάτη της Randstad Kantar.

emea.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!