Στην Knauf Insulation το βραβείο Greenbuild Leadership 2019

Η Knauf Insulation, παγκόσμιος παραγωγός θερμομονωτικών υλικών, η οποία ανήκει στον οικογενειακό όμιλο Knauf, απέσπασε το βραβείο Greenbuild Leadership 2019 για την εξαιρετική συνεισφορά της στη βιωσιμότητα των κτιρίων από το Εθνικό Συμβούλιο Πράσινων Κτιρίων των Η.Π.Α. (USGBC – US Green Building Council).

Το βραβείο αναδεικνύει τους ηγέτες που υποστηρίζουν έμπρακτα το κίνημα βιωσιμότητας των κτιρίων και «ανεβάζουν τον πήχη» σε θέματα που σχετίζονται με την κατασκευή υγιέστερων και πιο βιώσιμων κτιρίων και κοινοτήτων.

Η Knauf Insulation αποτελεί παγκόσμια έμπνευση

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του USGBC και του Green Business Certification, Inc (GBCI), Mahesh Ramanujam, δήλωσε: «Η Knauf Insulation αποτελεί πρότυπο για τη διεθνή κοινότητα. Η προσήλωση της εταιρείας στην ανάπτυξη προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης σε συνδυασμό με την προσήλωση στην βελτιστοποίηση της ζωής των ανθρώπων αποτελεί έμπνευση για όλους μας. Το βραβείο αυτό αναγνωρίζει τη συμβολή της εταιρείας στην παροχή λύσεων που μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας και βοηθούν στην εξοικονόμηση πόρων με σκοπό να επηρεάσουν θετικά τη ζωή των ανθρώπων στο παρόν και στο μέλλον.»

Το βραβείο, για λογαριασμό της Knauf Insulation, παρέλαβε ο Vincent Briard, Sustainability and Product Regulatory Affairs Director, στο Greenbuild Europe - το ετήσιο φόρουμ του USGBC που απευθύνεται σε επαγγελματίες που ασχολούνται με τη βιωσιμότητα των κτιρίων και φέτος πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ.

Δεσπόζουσα τάση: Περισσότερα βιώσιμα κτίρια

Ο κ. Vincent δήλωσε ακόμα: «Αποτελεί δέσμευση της εταιρείας μας η κατασκευή καλύτερων κτιρίων για ένα περιβάλλον περισσότερο βιώσιμο και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που παραλαμβάνω αυτό το βραβείο, το οποίο αποτελεί ακόμα μία αναγνώριση της σκληρής δουλειάς των ανθρώπων της Knauf Insulation.»

Κατά τη διάρκεια του Greenbuild, ο κ. Vincent συμμετείχε επίσης σε ένα workshop στο οποίο συζητήθηκε το πιλοτικό έργο Level(s) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που επιδιώκει να κάνει «mainstream» τα βιώσιμα κτίρια, μέσω της κατανόησης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των κτιρίων καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους. Το Knauf Insulation Experience Center στη Σλοβενία συνεισφέρει σημαντικά σε αυτό το έργο από το 2017.

Greenbuild Europe: Το φόρουμ για τους γνώστες του αντικειμένου

Σε συμφωνία με τους στόχους του Greenbuild, η Knauf Insulation στήριξε ενεργά σεμινάρια με θέματα όπως η εκτίμηση των εκπομπών ρύπων των κτιρίων, περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα, θέματα διακυβέρνησης, ο αντίκτυπος του συστήματος πιστοποίησης αειφόρων κτιρίων LEED στη Σουηδία, η ανθεκτικότητα των κτιρίων, οι ψηφιακές τεχνολογίες και το νέο LEEDv4.1.

Τέλος, ο κ. Vincent πρόσθεσε: «Το Greenbuild Europe αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα φόρουμ για τους ειδικούς σε θέματα πράσινων κτιρίων ανά τον κόσμο και η Knauf Insulation είναι στην ευχάριστη θέση να υποστηρίζει πρωτοβουλίες που αφορούν την ουσιαστική ανταλλαγή πληροφοριών για καινοτόμα βιώσιμα κτίρια».
Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!